Klart for Anskaffelseskonferansen – offentlige anskaffelsers festdag

Anbud365: Klart for Anskaffelseskonferansen – offentlige anskaffelsers festdagNæringsminister Monica Mæland topper listen over foredragsholdere på årets utgave av Anskaffelseskonferansen, som arrangeres imorgen.

Skriv ut artikkelen

Klokken halv ti i morgen formiddag – 3. november – går årets utgave av Anskaffelseskonferansen – offentlige anskaffelsers festdag – av stabelen. Da sitter nær 500 spente tilhørere klare til å høre hva næringsminister Monica Mæland har å si om det nye regelverket for offentlige anskaffelser. Blant stikkordene er handlingsrommet for de ideelle, høyere terskelverdier og ny tilbudsprosedyre.

Anskaffelseskonferansen i Oslo i morgen kan bli blant de aller mest spenstige og informative hittil. Ikke uventet er årets utgave av Difis (Direktoratet for forvaltning og IKT) konferanse viet det kommende, nye regelverket. Du finner hele programmet her. For øvrig ble det for noen dager siden meldt at det sto over 100 personer på venteliste for eventuelt å få en plass på konferansen.

Næringsminister Monica Mæland topper listen over foredragsholdere. Hennes tema er «Regjeringens arbeid på anskaffelsesområdet». Senere på konferansen skal avdelingsdirektør Monica Auberg i Nærings– og fiskeridepartementet (NFD) fortelle hva det nye regelverket betyr for «deg». Det ligger nok i det at alle som berøres av de drøyt 400 milliardene det offentlige årlig kjøper for, får en endret hverdag i sine kjøp og salg.

Produktivitet og grønn kraft

Etter statsrådens foredrag er det blitt plass til representanter for to utvalg – Produktivitetskommisjonen og regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. Adm. dir Christine Meyer i Statistisk Sentralbyrå skal besvare spørsmål om offentlige anskaffelser bidrar til økt produktivitet og verdiskaping. Hun er nok fornøyd med at de særnorske reglene for anskaffelser under EØS–terskelverdien oppheves. De bidrar til mer byråkratiske prosesser, fastslo Produktivitetskommisjonen der hun var med. Den mente for øvrig også regelverket burde vært fritt for ikke–anskaffelsesfaglige krav. Der har regjeringen skuffet kommisjonen.

Adm. dir. Idar Kreutzer i Finans Norge er en del av regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. Naturlig nok skal han på anskaffelseskonferansen svare på hvordan offentlige anskaffelser kan bidra til å skape grønn konkurransekraft. Det har nok noe med kravene i det nye regelverket og det offentliges markedsmakt å gjøre.

Tar vi nok samfunnsansvar?

De to, Meyer og Kreutzer, skal for øvrig også samles til en samtale etter sine respektive foredrag. Tema er «Tar vi nok samfunnsansvar?» Her bør de nok enes om at så ikke er tilfelle, men spørsmålet er om de også enes om at de ikke–anskaffelsesfaglige kravene like godt kan tas ut av anskaffelsesregelverket.

«Offentlige anskaffelser akkurat nå» er tema for avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi og digitaliseringsverktøyene tilsvarende for seksjonssjef André Hoddevik i Difi. Disse to, sammen med Auberg fra NFD, skal ut i plenum i timen før lunsj, og vil formodentlig være av de mest informative på hele konferansen. Etter all hurlumheien som er oppstått etter fremleggelse av de nye forskriftene, kan det være greit å få faktisk informasjon om hva som er i vente av verktøy, veiledninger mm.

I stikkords form er temaene for de seks parallellsesjonene digitalisering, forhandlinger, kategoristyring/effektivisering, markedet, grønn og ansvarlige innkjøp – og Best value procurement. Disse er i tid organisert slik at alle kan få med seg plenum + to av parallellsesjonene.

Bli den første til å kommentere på "Klart for Anskaffelseskonferansen – offentlige anskaffelsers festdag"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.