Klart for fagdag i Anbud365-regi

Anbud365: Klart for fagdag i Anbud365-regiOm få uker trer et nytt regelverk om offentlige anskaffelser i kraft. Vår fagdag 14. desember gir deg de beste muligheter til å skaffe deg nødvendig kunnskap om hva det nye regelverket innebærer - trolig siste sjanse før nyttår.

Skriv ut artikkelen

Anbud365 utvider nå sin satsning ytterligere og inviterer til fagdag om det nye regelverket 14. desember. Med seg har de Wikborg, Rein & CO, ett av Norges sterkeste juridiske fagmiljø innenfor området offentlige anskaffelser.

– Målet med fagdagen er at både innkjøpere, leverandører og andre interesserte får den aller beste kunnskapen om viktige forhold i det kommende nye regelverket for offentlige anskaffelser, sier Lennart Hovland, redaktør for Anbud365.

1.januar 2017 trer ny lov om offentlige anskaffelser i kraft sammen med tre forskrifter: En som gjelder for såkalt klassisk sektor, som grovt sett er offentlig forvaltning. Det er også en forskrift for forsyningssektorene vann- og energiforsyning, transport og posttjenester. I tillegg er det en nyskapning, forskrift for konsesjonskontrakter.

Også Kofa

Heller ikke Kofa slipper unna regelendringer. Klagenemnda får bl.a. tilbake muligheten til å ilegge overtredelsesgebyr for ulovlige direkteanskaffelser og å fortsette behandlingen av en sak om denne typen anskaffelser, selv om klageren ønsker å trekke den tilbake.

– For innkjøpere er det selvsagt viktig å beherske spillereglene og ivareta de krav og hensyn som stilles. For de leverandørene som ønsker å handle med det offentlige er det like viktig å kunne de spillereglene som det offentlige må etterleve. Det er vanskelig å oppnå salg uten at man kjenner den mulige kundens behov og hvilke prosedyrer og annet som kunden følger, sier senioradvokat Alf Amund Gulsvik i Wikborg Rein. Gulsvik har bl.a. fartstid fra daværende Fornyings– og administrasjonsdepartementet forrige gang det kom nytt regelverk.

Terskelverdier og digitalisering

I den offentlige debatten har det vært mye fokus på at Nærings–og fiskeridepartementet har hevet de nasjonale terskelverdiene – eller anbudsgrensene. For mange kan det virke som om det fullendte kaos er i vente, men det er langt fra tilfelle.

Bruk av elektronisk verktøy er på full fart inn som en dominerende del av prosessene knyttet til offentlige anskaffelser. Allerede 18. april 2017 er det obligatorisk for innkjøpssentralene å benytte slik verktøy, statlige virksomheter kommer etter 1. januar 2018 og kommunale/fylkeskommunale 1. juli 2018. Det elektroniske egenerklæringsskjemaet er obligatorisk over EU/EØS-terskelverdiene allerede fra 1. januar 2017, og frivillig for anskaffelser under disse verdiene fra samme tidspunkt.

– Den nye forenklede måten for å kvalifisere leverandører vil forandre den praktiske hverdagen for både leverandører og oppdragsgiver, sier senioradvokat Line Camilla Werner i Wikborg Rein.

Fagdagen vil bli avholdt i Oslo sentrum og vil ta for seg konsekvensene av endringene på en grundig måte, slik at man som innkjøper og leverandør er best mulig forberedt til det som kommer 1. januar 2017.

Du kan lese mer om Fagdagen og melde deg på her

Bli den første til å kommentere på "Klart for fagdag i Anbud365-regi"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.