Klart for info-offensiv for ny og oppdatert Kriterieveiviser for bærekraft

Anbud365: Klart for info-offensiv for ny og oppdatert Kriterieveiviser for bærekraft- Mange av tilbakemeldingene på den nylanserte kriterieveiveisen for bærekraftige anskaffelser går på at dette er svært nyttig for mindre virksomheter som ikke sitter på mye intern miljøkompetanse, sier prosjektleder for Kriterieveiviseren, Victoria Stokke.

Skriv ut artikkelen

Nærmere 500 påmeldte fra hele landet deltok på seminaret til DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) da den nye og oppdaterte Kriterieveiviseren for bærekraftige anskaffelser ble lansert. Nå gjelder det å gjøre veiviseren godt kjent, og prosjektleder for Kriterieveiviseren, Victoria Stokke, rapporterer at alt er klart for sju digitale, kategorispesifikke gjennomganger – den første 27. mars gjelder bygg.

Hun konstaterer at Kriterieveiviseren fikk en god mottakelse både digitalt og fysisk – seminaret gikk av stabelen i Kulturhuset i Oslo.

– Mange av tilbakemeldingene går på at dette er svært nyttig for mindre virksomheter som ikke sitter på mye intern miljøkompetanse. Flere har også påpekt at det er svært positivt at det er mer fokus på kontraktsoppfølging og at DFØ har plukket ut noen minimumsanbefalinger», sier prosjektleder Stokke.

Videreutvikle eksempelbanken

– I etterkant av lanseringen ser vi at mange allerede har tatt i bruk Kriterieveiviseren og mange henvender seg også til oss på sparretelefonen som er kjempebra! Da får vi både innsikt i hvordan Kriterieveiviseren blir brukt, hva som er uklart og hvordan vi ytterligere kan forbedre den», sier Stokke. Gjennom tilbakemeldinger fra innkjøpere som tar i bruk Kriterieveiviseren, vil DFØ videreutvikle sin eksempelbank som er sterkt etterspurt av brukerne. DFØ oppfordrer til å ta kontakt via Sparretelefonen hvis du har spørsmål om bruk av kravene. DFØ ønsker også å få tilbakemeldinger fra innkjøpere som har brukt kravene i en anskaffelse.

Hun forteller at de under lanseringen hadde en generell gjennomgang, men i tiden fremover kommer en serie kategorispesifikke gjennomganger som går mer inn på de ulke kravsettene: – Disse vil vi kjøre ganske uformelt, hvor vi vil gi en innføring i kravsettet og det vil også bli god tid til spørsmål fra publikum».

Påmelding til gjennomgangene

Her kan dere melde dere på de kategorispesifikke gjennomgangene:

Bli den første til å kommentere på "Klart for info-offensiv for ny og oppdatert Kriterieveiviser for bærekraft"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.