Kofa-konferansen frister med toppfolk og dypdykk i regelendringer

Anbud365: Kofa-konferansen frister med toppfolk og dypdykk i regelendringerRegelendringene i konkrete anskaffelser på Kofas fagkonferanse - innkjøpssjef Birgitte Gullestad i Bergen kommune og leder av konserninnkjøp i Oslo kommune, Gunnar Wedde.

Skriv ut artikkelen

Om temmelig nøyaktig en måned fra i dag, 9. november, åpner Kofa dørene for årets utgave av deres fagkonferanse. Endringer i regelverket som kom 1. januar i år er konferansens overskrift, og en god blanding av juss og praksis preger også i år listen over foredragsholdere. Europas ledende ekspert på offentlige anskaffelser, professor Sue Arrowsmith, topper listen. Kofas konferanse i Bergen er en av de to konferansene som er et «must» i det offentlige anskaffelsesmiljøet.

Kofas fagkonferanse i Bergen er den 11.te i rekken, og interessen har over årene vokst formidabelt. Jubileumskonferansen i fjor viste det med all ønskelig tydelighet. Kofa er populær i anskaffelseskretser. Om det er slik at det fantes et orakel i Delphi i sin tid, kan man også trygt si at det finnes en form for et orakel i den norske verdenen for offentlige anskaffelser, nemlig Kofa. Det som kommer derfra, interesserer man seg for.

I tillegg er Kofas fagkonferanse alltid i Bergen, der nemndas sekretariat holder til. Sammen med andre arrangementer i den vestlandske hovedstad bidrar dette til å sette Bergen på «anskaffelseskartet». Vi skal heller ikke glemme det vitale anskaffelsesmiljøet ved Universitetet i Bergen. Og for fagets utvikling er det en styrke at det vokser opp bærekraftige fagmiljøer også utenfor Oslo.

Regelendringene

I år er det selvsagt regelendringer som kom 1. januar 2017, som preger konferansens innhold. Offentlige innkjøpere, leverandører og andre har gjort seg sine foreløpige erfaringer med ny tilbudskonkurranse, hevet terskelverdi, gebyrmyndighet for ulovlige direkte anskaffelser og andre endringer i regelverket. KOFA mottar stadig saker som skal vurderes etter det nye regelverket – de første er allerede avgjort.

Problemstillingene er mange: Hvilken utvikling ser man i EU? Hvordan forholder innkjøpere seg til de nye reglene? Hvilke utfordringer møter advokatene når de håndterer det nye regelverket og hvordan har de løst utfordringene? Hvilke problemstillinger har dukket opp i KOFA-praksis?

Europas ledende?

Med all respekt for foredragsholderne for øvrig, er det professor Sue Arrowsmith som bør være det store trekkplasteret. Det er ikke ofte hun er å høre i Norge – hun som utvilsomt er en av de aller fremste ekspertene når det kommer til offentlige anskaffelser. Hun holder til ved University of Nottingham, og blant hennes seneste produksjoner er en betenkning knyttet til konsekvensene av Brexit. Leser man den, finer man jo ut at Brexit også kan få konsekvenser for kontrakter med norske offentlige virksomheter.

Kofa stiller med to av sine nåværende nemndsmedlemmer, lederen Georg Fredrik Rieber-Mohn og Marianne Dragsten, i tillegg til en tidligere, advokat Morten Goller i Advokatfirmaet Wiersholm AS. Også saksbehandlere fra Kofa-sekretariatet blir å høre fra talerstolen, trolig om enkelte spesielt aktuelle og interessant saker.

Praktisk og teoretisk

For at det også skal bli praktisk juss, det vil si brukt i konkrete anskaffelser, stiller innkjøpssjef Birgitte Gullestad i Bergen kommune og leder av konserninnkjøp i Oslo kommune, Gunnar Wedde. Dessuten skal partner i Inventura, Harald Alfsen, bidra med sine erfaringer som sentral konsulent i mange store anskaffelser.

Spennende blir det også å få kjennskap til hva stipendiatene Linda Midtun og Kristian Strømsnes ved Universitetet i Bergen har med seg til konferansen. De to er med i forskergruppen for konkurranse- og markedsrett ved universitetet som har et samarbeid med Kofa. Sammen med Kofas sekretariat er målet å øke fokus på at rettsområdet offentlige anskaffelser er både teoretisk og praktisk viktig.

Bli den første til å kommentere på "Kofa-konferansen frister med toppfolk og dypdykk i regelendringer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.