Kommunal innkjøps-konferanse med comeback – breddfull av aktuelle temaer

Anbud365: Kommunal innkjøps-konferanse med comeback – breddfull av aktuelle temaerEt av de sentrale temaene på årets utgave av KS Anskaffelsesseminar er om og hvordan Statens Innkjøpssenters fellesavtaler kan tas imot og brukes effektivt av kommunal sektor. Det blir dialog på scenen mellom styreleder i KS Innkjøpsforum, Tommy Hestem (t.v.) og Statens Innkjøpssenter, her ved sin leder, Kjetil Østgård.

Skriv ut artikkelen

Det årlige, populære anskaffelsesseminaret til KS er tilbake etter noen års pandemi-pause. 14. og 15. september inviteres kommunale innkjøpere ut på Fornebu utenfor Oslo for å få to dager med kompetanse-påfyll – og, ikke minst nettverksbygging og – vedlikehold. Programmet er breddfullt av aktuelle tema – krise-erfaringer, Statens Innkjøpssenters fellesavtaler for kommuner og status i arbeidet med å utvikle Norgesmodellen til bruk i kampen mot useriøse på det offentlige innkjøpsmarkedet. For å nevne noen.

– KS Anskaffelsesseminar pleier å samle mange kommunale innkjøpere, men har hatt opphold siden 2019 gjennom pandemien. Nå slår vi igjen på stortromma, og har invitert kommunal sektor til Scandic Fornebu den 14.-15.september for påfyll av nyheter fra domstol, KOFA og EU-rett, forteller Tanja Huse-Fagerlie, sekretariatsleder i KS Innkjøpsforum (KSI) til Anbud365.

  • Påmeldingsfristen er 16 august kl. 1200.

Blant innslagene på to-dagers seminaret er bl.a. rapport om hva som er nytt på anskaffelsesfronten hittil i år. DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring kommer på besøk for å informere hva de har bidratt og kommer til å bidra med av kompetansehevende tiltak.

Statlige avtaler for kommunene

Ikke minst, poengterer Huse-Fagerlie, skal Statens Innkjøpssenter dialog på scenen med Tommy Hestem, som er styreleder i KSI. – Medlemmene i KSI er usikre på om og hvordan Statens Innkjøpssenters fellesavtaler kan tas imot og brukes effektivt av kommunal sektor. – Her får vi en lenge etterlengtet åpen debatt om positive og negative sider ved dette nye nasjonale tilbudet, slår hun fast.

I tillegg får vi en veldig interessant presentasjon av arbeidet med Norgesmodellen av KS Advokatenes Beatrice D Hennyng, som har ansvaret for dette arbeidet på vegne av KS. KS Advokatene skal dessuten bidra med nyt fra domstolene og Kofa.

Hva har krisetider egentlig betydd?

Det blir dessuten et praktisk innsyn i hva anskaffelser i krisetid faktisk har betydd ute i kommunene. – Vi har hørt mye om hva den juridiske kompetansen har ment teoretisk, så vi er spent på hvordan det virkelig har fungert eller ikke fungert i virkeligheten, fremhever Huse-Fagerlie. Er det noe vi kan lære til neste gang vi treffes av en krise, eller er det enda noe vi kan tilpasse enda bedre i den situasjon vi fortsatt er i med høye transportkostnader, manglende og dyre råvarer, høye energikostnader kombinert med manglende arbeidskraft og høyere lønninger?

Det er Svein Erik Dyrseth fra Kristiansund kommune som skal ta for seg anskaffelser i krisetid i praksis, f.eks. håndtering av prisøkninger).

Innovasjons-case og DIO/DPS

På programmet står også presentasjon av en konkret case på en innovativ anskaffelse til etterfølgelse, og sekretariatslederen skal selv i ilden og foredra om forankring på gevinstrapportering av innovasjon i strategisk ledelse. DIO eller DPS, som mange kjenner ordningen som, er tema for et innslag på seminaret. Dynamisk innkjøpsordning er brukt i økende grad i Norge, men hva sier erfaringene? Hva er suksesskriterier for å lykkes og hvilke negative sider har denne prosessen?

Bli den første til å kommentere på "Kommunal innkjøps-konferanse med comeback – breddfull av aktuelle temaer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.