Kommune-innkjøpere på samling – plutselig kom Ukraina-krigen så nær …

Anbud365: Kommune-innkjøpere på samling – plutselig kom Ukraina-krigen så nær …I dagene 23.-24. mars hadde KS Innkjøpsforum (KSI) både årssamling og årsmøte i Ålesund, fysisk denne gangen. Hele 164 deltakere var med, og hovedtemaene var innkjøpsledelse og bærekraft (foto: Tanja Huse-Fagerlie).

Skriv ut artikkelen

Dagen før årssamlingen til KS Innkjøpsforum (KSI) skulle starte 23. mars, ble det bestemt at hotellet skulle være operativt flyktningmottak. – Vi delte derfor felles lokaler med Røde kors og de flyktninger som kom for å bo på hotellet inntil de fikk reise videre til mer faste lokasjoner. Å møte disse menneskene i fellesarealene under konferansen var en sterk påminnelse for oss alle – som vi også tok med oss inn i det faglige arbeidet i løpet av disse dagene, forteller Tanja Huse-Fagerlie, sekretariatsleder i KSI, til Anbud365.

Opplevelsen førte nok, fremholder hun, til ekstra stor oppmerksomhet på hvor viktige konsekvenser de anskaffelsesfaglige avgjørelser som nå gjøres, faktisk innebærer for både omdømme og økonomi i kommunal sektor i Norge.

Huse-Fagerlie forteller om en god kombinasjon av kommunale og statlige innledere på årssamlingen. De gav et godt bilde av utfordringene og tilgjengelig veiledning som finnes innen anskaffelsesfaget i dag.  I tillegg var representanter for næringslivet invitert – til å gi noen reflekterte innspill til deltagerne, både fra flere perspektiver – operativ leverandør, næringsforening og politisk. Innleggene gikk fra det overgripende, politiske synet via tilgjengelig veiledning til konkrete tips og erfaringer på hvordan få til strategisk anskaffelsesfaglig ledelse og ivaretagelse av internasjonale, nasjonale og lokale bærekraftshensyn.

På årsmøtet var 33 av de 164 deltakerne stemmeberettigede. Ikke minst er det knyttet stor spenning til valgene på KSIs årsmøter, så også denne gangen. Og man kunne notere seg for historisk stor pågang fra interesserte som ønsket å bidra med sin kompetanse inn i styret. Det førte da også til stor utskiftning i de ulike vervene i KSI. Slik ble valgene:

Nytt styre i KSI er følgende etter årets valg:

  • Det var tre personer som ikke var på valg i styret: Tommy Hestem, Asker kommune (styreleder og gjenvalgt for ytterligere ett år), Rita Endresen,Værnesregionen (Nestleder) og Øyvind Takle, Grimstad kommune.
  • Gjenvalgt styremedlem for 2 år: Jorid Bye, Trondheim kommune.
  • Nytt styremedlem for 2 år: Camilla Holm Nilsen, Arendal kommune (tidligere varamedlem).

Hele tre nye varamedlemmer:

  • Svein Erik Dyrseth, Kristiansund kommune (ny)
  • Marianne Espedal Boge, Hå kommune (ny)
  • Torstein Åkra, Larvik kommune (ny)

Store utskiftninger i valgkomitéen:

  • Arve Klokk, Kinn kommune (leder valgkomitéen)
  • Guro Hanche-Olsen, Ålesund kommune (ny)
  • Hilde Børstad Melhus, Innherred Innkjøp (ny)

Samtlige referater, presentasjoner og underlagsdokument er tilgjengelig her.

Bli den første til å kommentere på "Kommune-innkjøpere på samling – plutselig kom Ukraina-krigen så nær …"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.