Kommune-reglement: Prinsipielt skal det ikke handles med utlandet

Anbud365: Kommune-reglement Prinsipielt skal det ikke handles med utlandetAlvdal kommune får nytt anskaffelsesreglement. På bildet kommunedirektør Per Arne Aaen (foto: Torstein Sagbakken).

Skriv ut artikkelen

Prinsipielt skal ikke Alvdal kommune handle fra utlandet, unntatt er avtaler som er inngått gjennom Abakus, innkjøpssamarbeidet kommunen er en del av. Ved eventuelle kjøp fra utlandet, utover inngåtte avtaler, skal disse godkjennes av kommunedirektør. Dette fremgår av det nye innkjøpsreglementet som kommunen får i disse dager – tolv år etter det forrige.

Alvdal kommune ligger i Østerdalen i Innlandet fylke, og har et innbyggertall litt under 2500.

Eksisterende anskaffelsesreglementet til kommunen feiret 12 år før et revidert ble lagt fram for folkevalgte organer. Det er, heter det, stort sett en videreføring av gjeldende reglement med endringer i lov og forskrift siden den gang. Alvdal er med i det interkommunale innkjøpssamarbeidet, Abakus, som gjennom revisjon nå har et oppdatert reglement for alle kommunene i samarbeidet.

Miljøvekting fra 5 til 30%

Det nye anskaffelsesreglementet er bl.a. oppdatert med nye terskelverdier, anbefalt vekting av miljøkriteriet er økt fra 5 % til 30 % og det er gjort andre mindre endringer og presiseringer. Miljøkrav skal være leverandørutviklende og gi tydelige signaler til markedet om at miljøtilpassing er et kundekrav, heter det i det nye reglementet.

Kostnads- og miljøeffektive anskaffelser skal tilstrebes, det vil si anskaffelser som gir høy grad av behovstilfredsstillelse og samtidig lav miljøbelastning gjennom hele livsløpet. I tilfeller hvor miljøhensyn ikke innarbeides på grunn av budsjettmessige forhold, skal dette begrunnes og konsekvenser for enhetens oppfyllelse av egne miljømål skal beskrives.

E-handel og utlandet

Ved innføring av E-handel som det er plan for i løpet av 2023 vil det også bli behov for oppdatering av de administrative rutinene. Blant de grunnleggende prinsippene i det nye reglementet fremgår det at det prinsipielt ikke skal handles fra utlandet, unntatt er avtaler som er inngått gjennom samarbeid med Abakus. Ved eventuelle kjøp fra utlandet, utover inngåtte avtaler, skal disse godkjennes av kommunedirektør.

Bli den første til å kommentere på "Kommune-reglement: Prinsipielt skal det ikke handles med utlandet"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.