Kompetansen skal løftes, NHO med leverandør-skole

Anbud365: Kompetansen skal løftes, NHO starter leverandør-skoleDa NHO i dag åpnet sin årlige anskaffelseskonferanse lanserte organisasjonens viseadm. dir. Anniken Hauglie nye kompetansetiltak, NHOs leverandørskole (foto: Moment studio).

Skriv ut artikkelen

Et nytt tiltak for å øke kompetansen i det offentlige leverandørmarkedet ble i dag lansert på NHO-anskaffelseskonferanse av organisasjonens viseadm. dir. Anniken Hauglie. NHOs leverandørskole er navnet på kurset som skal gi dette kompetansebidraget. Det skal gjennomføres for første gang i dagene 23.-25.oktober i år. I forhåndsreklamen heter det bl.a. at kurset gir vinnersjanser – større sjanse for å vinne anbudskonferanser.

Ellers sikter NHO mot at kurset skal gi deltakende leverandører den kompetansen som trengs for å delta i konkurranser, i tillegg til nettverksbygging: Mulighet til å treffe andre som jobber med det samme. Kort sagt nye forretningsmuligheter som følge av at kursdeltakerne lærer seg spillereglene for å kunne levere tilbud.

Offentlige anskaffelser er i kontinuerlig utvikling, heter det i omtalen av kurset, både med hensyn til hva som kreves av tilbyderes egnethet, krav til dokumentasjon og kjennskap til bærekraft og prosedyrer.

Kursinnhold

Følgende tema er med i kurset:

• Hvordan forbereder jeg meg til å delta i en konkurranse?
• Hvilke regler må jeg kunne for å delta i en anskaffelse?
• Hvilken dokumentasjon må jeg levere?
• Hva må jeg gjøre for å ikke bli avvist, men komme til finalen, og helst vinne konkurransen?
• Hva kreves av meg når jeg har fått kontrakten?

NHOs leverandørskole er både for bedrifter som allerede er, eller vil bli, leverandører til offentlig sektor. Den ledes av NHOs ekspert på offentlige anskaffelser, advokat Arnhild Dordi Gjønnes. Program og påmelding vil sendes ut rett over sommerferien, men om interessen er så stor at man ikke kan vente, kan Gjønnes kontaktes. Forelesere er hentet både fra offentlig og privat sektor og advokater med god innsikt i faget.

Da Hauglie lanserte kompetanse-tiltaket, la hun vekt på at kompetanse er noe av det viktigste både for leverandører og oppdragsgivere. Det handler om å gjøre ting riktig.

SMB-kvotering?

Hun hadde på konferansen også synspunkter fra NHOs side på deler av Anskaffelsesutvalgets andre delutredning. Å tildele Konkurransetilsynet et tilsynsoppdrag for å bidra til at reglene etterleves på anskaffelsesmarkedet er en gammel tanke fra NHO, som nå har fått tilslutning fra lovutvalget. Og hun gav sin støtte til forslaget om å ta sikkerhets- og beredskapshensyn når man anskaffer. Å jobbe for å etablere og vedlikeholde et godt marked er viktig, fremholdt hun, og pekte særlig på hensynet til de små og mellomstore leverandørene. Noe må gjøres med tankegrunnlaget hos innkjøpere, mente hun, og lanserte tanken om innvotering av SMB-ere i anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Kompetansen skal løftes, NHO med leverandør-skole"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.