Konkurransepreget dialog skal gi Tromsø helikopterbase – etter år med venting

Anbud365: Konkurransepreget dialog skal gi Tromsø helikopterbase – etter år med ventingStortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) spurte og justis- og beredskapsminister Monica Mæland svarte. Saken gjaldt anskaffelsesprosessen i forbindelse med redningshelikoptre i Tromsø.

Skriv ut artikkelen

Gjennom bruk av konkurransepreget dialog skal Tromsø skal få sin helikopterbase. Prosjektet ble startet i 2007 og planen nå er å opprette basen i 2022. I øyeblikket er anskaffelsesprosessen i en dialogfase, opplyste justis- og beredskapsminister Monica Mæland i et svar til Stortinget. To leverandører er med.

Statsråd Mæland svarte på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp): Kan statsråden bekrefte at det blir en ny redningshelikopterbase i 2022, eller vil alt rotet i denne prosessen føre til forsinkelser som går ut over beredskapen i Troms?

Det dreier seg om NAWSARH-prosjektet, som er Justis- og beredskapsdepartementets anskaffelsesprosjekt for nye redningshelikoptre. Prosjektet startet opp 25. oktober 2007 med mål om at alle Sea King-helikoptrene skulle være erstattet med nye, tidsmessige redningshelikoptre innen 2020. Mæland sa i sitt svar at det tas sikte på å opprette en ny redningshelikopterbase i Tromsø i løpet av 2022, og:

Konkurransepreget dialog

– Det er igangsatt en konkurranse etter anskaffelsesregelverkets prosedyre for konkurransepreget dialog, noe som innebærer at det bare er de ytre rammene for konkurransen som er satt. Formålet med, og begrunnelsen for, valget av denne prosedyren har vært å kunne definere det nærmere behovet for redningshelikoptertjenester, og hvordan dette best kan oppfylles i dialog med markedet. Ulike løsninger på oppdragsgivers behov har vært diskutert sammen med leverandørene, bl.a. opsjon for å dekke politiets behov i Tromsø, aktuelle helikoptertyper, behov for ombygging m.m. Etter at dialogen er avsluttet kan de endelige kravene fastsettes og bindende tilbud innhentes dersom det er aktuelt.

To leverandører er med

To leverandører har vært med gjennom dialogen og har levert prøvetilbud basert på resultatet av denne prosessen. Ytterligere to leverandører søkte prekvalifisering, men trakk seg før dialogprosessen startet. En leverandør ble ikke prekvalifisert.

NAWSARH-prosjektet har opplyst at det ikke er riktig at anbudsgrunnlaget har blitt endret underveis på en måte som gjør at konkurransen må lyses ut på nytt, konstaterte statsråden, som minnet om at saken fortsatt er til vurdering, og lovet å komme tilbake til Stortinget.

Bli den første til å kommentere på "Konkurransepreget dialog skal gi Tromsø helikopterbase – etter år med venting"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.