Krevet nær 20% høyere pris enn tilbudt – etter anbudsåpning

Anbud365: Krevet nær 20% høyere pris enn tilbudt - etter anbudsåpningNordreisa kommune, her ved kommunedirektør Jan-Hugo Sørensen, har havnet i anbuds-hodebry.

Skriv ut artikkelen

To dager etter anbudsåpning varslet valgte entreprenør at tilbudt pris måtte heves med om lag 20%. Et uteområde var ikke priset – det var uteglemt i tilbudet. Kommunen mener likevel at det opprinnelige pristilbudet er bindende, men oppdaget ikke selv noen feil ved tilbudet. Forrige gang samme utbygging var ute på anbud og samme entreprenør gikk av med seieren, ble konkurranse avbrutt fordi prisrammen sprakk.

Nordreisa kommune er i Troms og Finnmark fylke og har noe over 4700 innbyggere. De har nylig gjennomført en anbudskonkurranse i forbindelse med en skoleutbygging – en sak Altaposten skrev om først.

Åtte entreprenører kom med tilbud, og den som fikk kontakt, lå 25% lavere i pris enn det nest laveste tilbudet. Kommunestyret ble orientert i siste møte før sommerferien, noen dager etter anbudsåpning, om at man hadde et tilbud innenfor kommunestyrets ramme på 131 mill. Ved en gjennomgang av det laveste anbudet hadde ikke administrasjonen funnet noen feil. Kommunestyret ville vite hvorfor og fikk til svar at det ikke var mulig å lese seg til dette ut av tilbudet, og at det var et totaltilbud basert på beskrivelser som også inneholdt uteområde.

Sjokkbeskjed

To dager etter anbudsåpningen kom imidlertid sjokkbeskjeden fra den valgte leverandøren: Entreprenøren beklaget, men hadde glemt å ta med et uteområde i sin pris på 96 mill eks. mva. De måtte dermed skru sin pris opp med 18 mill.

Men fra kommunens side heter det at den opprinnelige prisen er bindende og at dersom entreprenøren ikke vil vedstå seg tilbudet – og prisen som er gitt – kan kommunen kreve erstatning. For Altaposten er det i skrivende stund uklart om saken må til realitetsbehandling i kommunestyret – forutsatt at kontrakten med entreprenør blir innenfor avsatt ramme på 131 mill.

Forhistorie

Saken har imidlertid en lang forhistorie, og var for over ett år siden også ute som anbudskonkurranse. Da ble konkurransen avbrutt, også da med samme entreprenør som laveste tilbyder. Prisen var imidlertid høyere enn avsatt ramme, og det ble vedtatt å ta ned arealet med 200 kvm. I den nye konkurransen er fire klasserom kuttet, men likevel er bygget blitt dyrere enn for ett år tilbake. Forklaringen er at svært høy prisøkning innenfor byggemateriale og leveranser har fordyret prosjektet.

Altaposten har tatt kontakt med den valgte leverandøren, men henvendelsene er ikke besvart, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Krevet nær 20% høyere pris enn tilbudt – etter anbudsåpning"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.