KS: Svært bra at regjeringen ikke rører viktig innovasjons-partnerskap

Anbud365: KS Svært bra at regjeringen ikke rører viktig innovasjons-partnerskapSelv om potensialet for økt bruk av innovative anskaffelser fortsatt er stort og vi ikke er i mål, viser undersøkelser at vi jobber godt med dette i Norge, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.

Skriv ut artikkelen

Ordningen med Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP) fungerer godt, og det er svært bra at regjeringen velger å beholde den organiseringen dette arbeidet har i dag. Det slår styreleder i KS, Bjørn Arild Gram, fast i en kommentar. Organiseringen er en suksesshistorie som også andre land forsøker å lære av, heter det, og KS mener den bør styrkes.

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) meldte sist høst noen problemstillinger knyttet til grenseoppgangen mellom DFØ og LUP. Det gjort i et brev til Nærings- og fiskeridepartementet, og gjaldt så vel organisering av arbeidet med innovative anskaffelser og fordeling av penger mellom LUP og DFØ.

I Revidert Nasjonalbudsjett, som, ble fremlagt i går, innstiller regjeringen på at det ikke skal gjøres endringer i nåværende organisering, men at denne videreføres.

Fungerer godt

Regjeringen har vurdert ulike måter å organisere arbeidet på fremover, basert på anbefalingen fra en områdegjennomgang og høringsinnspillene som er kommet. Dagens organisering av Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP) fungerer godt, og regjeringen mener at det er fare for uklarheter hvis det gjennomføres større endringer. Regjeringen foreslår derfor ikke endringer i det statlige tilskuddet til LUP, men mener at virkemidlet fungerer godt i samspill med resten av virkemiddelapparatet.

Dette er KS, som er en av LUPs eiere, godt fornøyd med. – Programmet er viktig driver for både næringsutvikling og innovasjon i offentlig sektor, sier Bjørn Arild Gram, styreleder i KS. –  Det er svært bra at regjeringen velger å bevare en ordning som fungerer så godt. Dette er en suksesshistorie som også andre land forsøker å lære av, og vi mener den bør styrkes.

LUP-partnerskapet viktig

Partnerskapet rundt LUP er en viktig premiss for at Norge har klart å motivere og mobilisere alle aktørene som er viktige for å lykkes med nasjonal utbredelse og effekt av innovative anskaffelser. Dette er unikt for Norge og noe mange andre land ønsker å lære av. Selv om potensialet for økt bruk av innovative anskaffelser fortsatt er stort og vi ikke er i mål, viser undersøkelser at vi jobber godt med dette i Norge, sier Gram.

Leverandørutviklingsprogrammet (LUP), ble startet i samarbeid mellom NHO og KS. Programmet finansieres over statsbudsjettet og gjennom bidrag fra 29 partnere bestående av kommunale, fylkeskommunale og statlige virksomheter og eierne KS, NHO, DFØ, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Bli den første til å kommentere på "KS: Svært bra at regjeringen ikke rører viktig innovasjons-partnerskap"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.