KSIs årssamling – viktig møteplass for kommunale innkjøpere

Anbud365: KSIs årssamling – viktig møteplass for kommunale innkjøpereKl. 1200 i dag, 20. april, åpner styreleder i KSI, Lin Helliesen årets årsamling. (Foto: Knut Otto Pedersen)

Skriv ut artikkelen

I dag, 20. april, åpner dørene for årets utgave av KS Innkjøpsforums (KSI) årssamling. Årssamlingen er en del av kompetansehevingstilbudet fra KSI, og en viktig møteplass for det kommunale innkjøps-Norge. Bruk av handlingsrommet i regelverket står sentralt.

Årets årssamling finner sted i Fredrikstad i dag og i morgen. I morgen er det også årsmøte for KSI–medlemmer parallelt med annen dag av årssamlingen.

I invitasjonen heter det at KSIs årssamling 2016 ønsker å tydeliggjøre kommunale innkjøperes unike posisjon i arbeidet med å skape fremtidsrettede og bærekraftige tjenester for innbyggerne og et konkurransedyktig næringsliv. Og ansvaret innkjøperne har for å bruke disse mulighetene.

Tidsaktuelt bakteppe

Bakteppet er utviklingen i oljenæringen, som gir ringvirkninger i hele det norske næringslivet, og krever langsiktig omstilling i både offentlig og privat sektor. Norsk næringsliv er en del av en global økonomi som står overfor store utfordringer i en verden i endring, der konkurranseevne, bærekraft og samhandel er sentrale tema. Nytenkning, dialog og samarbeid er viktige verktøy for å møte disse utfordringene, heter det i invitasjonen.

– Norske kommuner og fylkeskommuner har en sentral rolle her, ikke minst gjennom måten de anskaffer varer og tjenester på, sier styreleder i KSI, Lin Helliesen, til anbud365. – Med forenklinger i regelverket ligger mye til rette for at den enkelte innkjøpsenhet kan ta i bruk det store handlingsrommet som finnes innenfor offentlige anskaffelser. På årssamlingen vil vi både løfte blikket og se på innkjøperen i en større sammenheng, og samtidig vise helt konkrete eksempler på hvordan den enkelte innkjøper kan bruke handlingsrommet.

KSIs medlemmer omfatter per i dag 210 kommuner, 18 fylkeskommuner og 2 innkjøpssamarbeid. – Vi er, fortsetter Helliesen, en sentral aktør innenfor offentlige anskaffelser, ikke minst gjennom å være en premissleverandør for det politiske og administrative miljøet i KS og ved aktivt å jobbe for å ivareta medlemmenes interesser på en rekke eksterne arenaer. Årssamlingen er en del av kompetansehevingstilbudet fra KSI, og en viktig møteplass for det kommunale innkjøps-Norge.

Innovasjon, nytt regelverk, sosialt ansvar

Mye av årssamlingen har sin oppmerksomhet rettet mot innovasjon og sosialt ansvar. I tillegg får deltakerne på årssamlingen en innføring i handlingsrommet i det nye regelverket. Sjeføkonom Per Richard Johansen i KS skal orientere om den økonomiske situasjonen i Norge og verden. Resultatet av en medlemsundersøkelse skal fremlegges, og det er satt av tid for en «spørretime», kalt medlemsservice.

Bli den første til å kommentere på "KSIs årssamling – viktig møteplass for kommunale innkjøpere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.