Lanserer bok med innsikt i ny forskning om offentlige anskaffelser

Anbud365: Lanserer bok med innsikt i ny forskning om offentlige anskaffelserMarius Langseth – Høyskolen Kristiania (t.h.) og Jan Ole Similä - Nord Universitet er redaktører for antologien «Å kjøpe for Norge: Hva vet vi om offentlige anskaffelser?», som lanseres digitalt torsdag denne uken.

Skriv ut artikkelen

Torsdag denne uken lanseres en antologi med rekke forfattere som bidrar med ny forskning for å belyse hvordan det er å gjennomføre anskaffelser i offentlig sektor i Norge. Prosjektet er et samarbeid mellom Høyskolen Kristiania og Nord universitet. Boken er gratis tilgjengelig på nett.

Boken «Å kjøpe for Norge: Hva vet vi om offentlige anskaffelser?» lanseres digitalt allerede torsdag denne uken, kl. 1000. Lanseringen inneholder en rekke korte foredrag fra sentrale personer knyttet til boken og til offentlige anskaffelses-området generelt:

  • Hvorfor trenger vi mer kunnskap om offentlige anskaffelser? Divisjonsdirektør Dag Strømsnes, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).
  • Hvorfor har vi skrevet en antologi om å kjøpe for Norge? Hva fant vi ut? Høyskolelektor Marius Langseth, Institutt for økonomi og innovasjon ved Høyskolen Kristiania.
  • Adgangen til å ivareta sideformål etter anskaffelsesreglene, Managing Partner Morten Goller & Senioradvokat Oda H. Ekre, Wiersholm.
  • Hvor er kunnskapshullene i offentlige anskaffelser? Hva trenger vi å forske mer på og hvorfor? Førsteamanuensis Jan Ole Similä, Handelshøgskolen, Nord universitet.

Høyskolen Kristiania og Nord Universitet

Dosent Elin Ørjasæter, Institutt for ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania, åpner den digitale lanseringen av antologien, som er et samarbeid mellom Høyskolen Kristiania og Nord Universitet. Marius Langseth – Høyskolen Kristiania og Jan Ole Similä – Nord Universitet er bokens redaktører.

Bidragene i boken er signert Oda H. Ekre, Morten Goller og Beate Gulbrandsen- alle Wiersholm, Tor Endre Gustavsen, Moutaz Haddara og Olav Johansen – Høyskolen Kristiania, i tillegg til Knut Ingar Westeren fra NTNU.

Nyere forskning

I omtalen av boken, som er åpent og gratis tilgjengelig på nett, heter det at den inneholder en rekke forfattere som bidrar med ny forskning for å belyse hvordan det er å gjennomføre anskaffelser i offentlig sektor i Norge. Her er bidrag knyttet til spørsmål omkring konkurranseutsetting, organisering av innkjøpsfunksjonen, kontraktsoppfølging, innkjøpskompetanse og bruk av dataanalyser. Dessuten er det også en gjennomgang av norsk forskning, publisert i internasjonale tidsskrift, rettet mot offentlige anskaffelser gjennom de to siste tiårene.

Viktige lenker

Les mer om webinaret her:
https://www.kristiania.no/om-kristiania/kalender/digital-boklansering/
Her finner du også nødvendig tilgang til selve webinaret (lenke + kode).

Antologien/boken kan du lese her: https://press.nordicopenaccess.no/index.php/noasp/catalog/book/128

Bli den første til å kommentere på "Lanserer bok med innsikt i ny forskning om offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.