Leverandør-prosjekt i Asker for næringsvennlig anskaffelsesstrategi

Anbud365: Leverandør-prosjekt i Asker for næringsvennlig anskaffelsesstrategiNæringslivet engasjerer seg i nye Asker kommunes arbeid med å utvikle anskaffelsesstrategi. Leverandørmarkedet ønsker seg en næringsvennlig strategi med klart bærekraftperspektiv. På bildet den nyvalgte ordføreren i den nye kommunen Asker, Lene Conradi.

Skriv ut artikkelen

Næringslivet i Asker kommune sjøsetter om få uker et prosjekt for å få en næringsvennlig anskaffelsesstrategi i kommunen. Anskaffelsesavdelingen i kommunen er med på notene, som hovedsamarbeidspartner i prosjektet. Kommunen skal oppleve å få flere nye, innovative og mer miljøvennlige løsninger, heter det i prosjektbeskrivelsen Anbud365 har fått tilgang til. En metode for mer bærekraftige anskaffelser skal utvikles, og gi et grunnlag for en mer langsiktig løsning etter at prosjektet er avsluttet.

Fra årsskiftet er Asker, Røyen og kommuner slått sammen til nye Asker kommune. Sammenslåingen er basert på FN’s bærekraftsmål. For tiden arbeider den nye kommunen med utvikling av sin anskaffelsesstrategi.

Målet med prosjektet er å kjøpe inn mer bærekraftige produkter og tjenester gjennom en omlegging/ endring i de offentlige anskaffelsene i kommunen. Dette kan måles gjennom økt antall anskaffelser med konkrete reduksjoner i miljø/ karbon fotavtrykk, og det kan måles med antall dialogmøter og antall innovative anskaffelser. Gjennom måloppnåelsen vil en også oppnå tjenesteinnovasjon og leverandørutvikling, ifølge prosjektbeskrivelsen.

Prosjekteier er Asker næringsråd, mens anskaffelsesavdelingen i Asker kommune er hovedsamarbeidspartner. En vesentlig del av finansieringen kommer også fra denne avdelingen. Prosjektet skal, heter det, ellers gjennomføres i tett dialog med næringslivet/ulike fagnettverk, kommunen, NHO og Difi. Næringslivet vil være med hovedsakelig gjennom å delta på møter og samlinger som gir innspill til en ny anskaffelsesstrategi og «utførelsen» av denne.

Næringsvennlig anskaffelsesstrategi

Resultatet skal bli en næringsvennlig ny anskaffelsesstrategi i Asker kommune som markedsføres og samler flere bedrifter på møteplasser og dialogmøter.

Anskaffelsesavdelingen i kommunen skal dessuten oppleve flere nye, innovative og mer miljøvennlige løsninger, heter det, og prosjektet vil utvikle en metode for mer bærekraftige anskaffelser som et grunnlag for en mer langsiktig løsning etter at prosjektet er avsluttet. Praktiske løsninger i kommunen gir lavere klimagassutslipp med 95% fra kommunal virksomhet og fra Askersamfunnet redusert med 55%- begge innen 2030.

Virkninger for næringslivet

Også virkninger av prosjektet for næringslivet – leverandører til kommunen – er beskrevet:

  • Flere nye, smartere og mer miljøvennlige løsninger fra bredere mer innovativt næringsliv. Forutsetter at anskaffelsesstrategien legger til rette for dialogmøter i en tidlig fase gjennom å motivere bedrifter til å være med på idedugnad og innovasjon sammen.
  • Motivasjon for næringslivet til å levere mer miljøvennlige løsninger. Forutsetter klare og oppnåelige miljøkrav som gjelder i flere ledd i verdikjeden.
  • Flere bedrifter som vil sertifisere bedriften eller produkter/tjenester (typisk miljøledelse og f.eks. svanemerking på sine produkt/tjenester)

Prosjektet skal starte opp i mars i år og avsluttes sammen med året. I desember tas det sikte på å komme med innspill til anskaffelsesstrategi for Asker kommune.

Bli den første til å kommentere på "Leverandør-prosjekt i Asker for næringsvennlig anskaffelsesstrategi"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.