Leverandørmarkedet skal drilles i ambisiøse Oslo-krav til samfunnsansvar

Anbud365: Leverandørmarkedet skal drilles i ambisiøse Oslo-krav til samfunnsansvarDet er viktig for oss at eksisterende og potensielle leverandører får anledning til å uttrykke sine forventninger til oss som oppdragsgiver, understreker avdelingsdirektør Gunnar Wedde i Innkjøpstjenester i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) – og inviterer leverandørmarkedet til dialogkonferanse.

Skriv ut artikkelen

Som Norges nest største offentlige innkjøper har Oslo kommune en stor innkjøpsmakt og den skal benyttes som et strategisk virkemiddel for å oppnå kommunens ambisjoner innenfor samfunnsansvar. Nå trommer Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) sammen leverandører i markedet for digital dialogkonferanse. Samfunnsansvar og samkjøpsavtalene til Oslo kommune er tema – kommunen stiller utvilsomt noen av landets mest ambisiøse krav til samfunnsansvar i sine anskaffelser.

Avdelingsdirektør Gunnar Wedde i Innkjøpstjenester i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) sier til etatens nyhetsbrev at man ønsker å spille på hverandres kompetanse for å sikre at kommunen får gode konkurranser og samfunnsansvarlige leveranser.

Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) inviterer leverandørmarkedet – eksisterende og potensielle leverandører – til digital dialogkonferanse 9. februar.

Samfunnsansvar og samkjøp

Og på programmet står nettopp politiske føringer innenfor samfunnsansvar som vil/kan treffe anskaffelsene på samkjøpsområdet, aktuelle samkjøpsavtaler i 2021, samt tips og gode råd til tilbudsskrivingen. Klima, økologi, etisk handel, arbeidstakerrettigheter, innovasjon, lokal konkurransekraft, tilflyt av faglig kompetanse og optimal ressursutnyttelse er blant faktorene som vektlegges når kommunen lyser ut et anbud for en vare- eller tjenesteleveranse. På konferansen introduseres deltakerne for temaer som plastreduksjon, klimavennlig transport, sirkulære anskaffelser, rettferdig handel og forebygging av arbeidslivslivskriminalitet. I tillegg presenteres de viktigste konkurranseutlysningene vi kan vente oss i løpet av 2021.

– Oslo kommune stiller krav for å forebygge arbeidslivskriminalitet og sikre rettferdig og etisk handel, disse finner du i det vi kaller Oslomodellen. Andel fagarbeidere og lærlinger, sporbar betaling og krav til generell «orden i sysakene» hos leverandørene våre er noe av det som er beskrevet her, sier avdelingsdirektør Wedde. – I tillegg er vi offensive på klima- og miljøområdet:

Klimaambisjonene

Oslos direkte klimagassutslipp skal reduseres med 95% innen 2030. Kommunen har mål om å tilrettelegge for redusert og bærekraftig forbruk, sirkulær økonomi, bærekraftig mat, redusert og smartere bruk av plast, og skal etterspørre varer og tjenester med lavt klimafotavtrykk. I alle anskaffelser som innebærer transport stilles det nå krav til klimavennlige drivstoffteknologier. Fra 2025 vil nullutslipp og biogass være minimumskrav for leveranser til kommunen.

– Ved påmelding inviteres deltakerne til å oppgi hvilke temaer som er mest interessant for deres bedrift, slik at vi kan få fruktbare og gode samtaler i mindre rom etter plenumsdelen. Det er viktig for oss at eksisterende og potensielt nye leverandører får anledning til å uttrykke sine forventninger til oss som oppdragsgiver også. Vi håper på mange spørsmål og aktiv dialog hele dagen, forteller Wedde.

Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) inviterer leverandørmarkedet – eksisterende og potensielle leverandører – til digital dialogkonferanse 9. februar.

Bli den første til å kommentere på "Leverandørmarkedet skal drilles i ambisiøse Oslo-krav til samfunnsansvar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.