Mer åpenhet om offentlige innkjøp mål for regjeringen i ny handlingsplan

Anbud365: Mer åpenhet om offentlige innkjøp mål for regjeringen i ny handlingsplanKommunal- og distriktsdepartementet (KDD), her ved statsråden, Sigbjørn Gjelsvik, er norsk faglig koordinator for OGP (Open Government Partnership).

Skriv ut artikkelen

Mer åpenhet om offentlige innkjøp er ett av sju områder regjeringen vil ha med i en ny handlingsplan, som del av arbeidet i et internasjonalt nettverk med rundt 70 medlemsland. Planen skal vare fra 2023 til 2026, og inneholde konkrete forslag om hvordan Norges forvaltning kan bli åpnere og mer inkluderende.

Norge er med i et internasjonalt nettverk kalt Open Government Partnership (OGP). Målet med OGP er at offentlig sektor og det sivile samfunnet skal samarbeide om å skape en åpnere og mer velfungerende og brukervennlig forvaltning.) OGP ble startet i 2010. Opprinnelig deltok bare åtte land, og Norge var ett av disse åtte. I dag er det rundt 70 medlemsland i OGP.

Gjennom Open Government Partnership forplikter de ulike medlemslandenes myndigheter seg til å gjøre forvaltningen mer ansvarlig overfor innbyggerne, og øke kvaliteten på de offentlige tjenestene. OGP har satt i verk flere ulike typer virkemidler for å gjøre prosjektet effektivt. Det viktigste virkemiddelet i OGP er de nasjonale handlingsplanene som skal inneholde konkrete forpliktelser.

Ny handlingsplan

Norge skal nå lage en ny handlingsplan. Denne skal vare fra 2023 til 2026. Planen skal inneholde konkrete forslag om hvordan Norges forvaltning kan bli åpnere og mer inkluderende. Innspill til en slik plan skal lages i et samarbeid mellom forvaltningen og innbyggerne.

Regjeringen har foreslått seks områder, men også andre forslag kan spilles inn prosessen.

1.       Mer åpenhet om offentlige innkjøp

2.       Antikorrupsjon

3.       Aktiv offentlighet

4.       Tillit til forvaltningen

5.       Integritet og åpenhet i forvaltningen

6.       Klima og miljø

7.       Viderebruk av offentlige data

Alle forslagene vil være offentlige, og de vil bli diskutert på en konferanse som er planlagt i september. Høringsfristen er 25. august.

Bli den første til å kommentere på "Mer åpenhet om offentlige innkjøp mål for regjeringen i ny handlingsplan"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.