Monica Mæland inviterer til dialog – har du noe på hjertet om offentlige anskaffelser?

Anbud365: Monica Mæland inviterer til dialog – har du noe på hjertet om offentlige anskaffelser– Gjennom meldingen ønsker vi å legge til rette for effektivisering og profesjonalisering av offentlige anskaffelser. Vi planlegger å legge frem denne meldingen våren 2018, sier næringsminister Monica Mæland (foto: Håkon Jacobsen).

Skriv ut artikkelen

Stortinget mener det er behov for en ny melding om offentlige anskaffelser. Det er lenge siden sist, og det er behov for å drøfte ulike sider ved offentlige anskaffelser ut over den rene jussen. Nærings- og fiskeridepartementet er i gang med forberedelsene til dette politiske policydokumentet, og statsråd Monica Mæland inviterer i den forbindelse til dialog.

– Gjennom meldingen ønsker vi å legge til rette for effektivisering og profesjonalisering av offentlige anskaffelser. Vi planlegger å legge frem denne meldingen våren 2018, sier næringsminister Monica Mæland.

Målet er å effektivisere anskaffelsesprosessene. I tillegg skal ulike samfunnshensyn som er nedfelt i regelverket ivaretas.

– Vi er i en tidlig fase i arbeidet og har ikke tatt stilling til hva meldingen konkret vil omtale, men sentrale elementer vil være bedre organisering av anskaffelsesprosessene, økt digitalisering, innovasjon, økt kompetanse og profesjonalisering, sier Mæland.

Departementet ønsker en god dialog med relevante aktører i dette arbeidet, og inviterer derfor alle som ønsker det til å gi skriftlige innspill til arbeidet.

Utgangspunkt for innspill

  • Hva er etter deres oppfatning de viktigste utfordringene som stortingsmeldingen bør adressere?
  • Hvilke tiltak kan bidra til å bedre situasjonen?
  • Har dere eksempler på god praksis som andre kan dra nytte av?

Innspill kan sendes departementet fortløpende til postmottak@nfd.dep.no og med emnefeltet “innspill stortingsmelding om offentlige anskaffelser”. Innspillene bør helst være sendt innen 29. april 2017. De vil bli offentliggjort på departementets hjemmesider.

Bli den første til å kommentere på "Monica Mæland inviterer til dialog – har du noe på hjertet om offentlige anskaffelser?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.