Myteserien (2): Kan de ikke snakke sammen?

Anbud365: Myteserien (6): Selv om vi er best, vinner vi ikkeAdvokat Silje Bruun Teigen

Skriv ut artikkelen

Det er mange myter knyttet til offentlige anskaffelse. Anbud365 bringer i en serie frem ti av disse, her er nr. 2: Det offentlige og private kan ikke snakke sammen.

På et seminar tidligere i år trakk advokatfirma ADVISO frem 10 myter, eller misforståelser, om offentlige anskaffelser. Anbud365 har fått tillatelse av ADVISO til å bringe de ti mytene ut til våre lesere. Formålet er det samme som for advokatfirmaet på sitt seminar, oppklare noen fordommer. Mytene presenteres i form av en serie her på Anbud 365.

Advokat Even Langseth

Den første myten ble publisert 17.juni, her er nr. 2:

Myte 2:

Det offentlige og private kan ikke snakke sammen

Det er en utbredt myte at det er risikabelt for leverandører å snakke med oppdragsgivere i offentlige anskaffelsesprosesser. Leverandører frykter blant annet at forretningshemmeligheter kan havne på avveie, at de kan få tilbudet sitt avvist, at det kan slå feil ut i evalueringsprosessen, samt at de kan gi en motpart et konkurransefortrinn ved å røpe for mye, for å nevne noe. Og i noen få tilfeller stemmer alt dette, men fordelene av å snakke sammen vil i de fleste tilfeller oppveie for disse farene. Som i andre salgsprosesser er dialog mellom partene helt avgjørende.

For at kommunikasjonen skal være i overenstemmelse med regelverket er det spesielt viktig å vite når man kan snakke sammen. Før utlysning har begge parter frihet til å forme prosessen. Etter utlysning er anskaffelsen for det meste låst. Vårt tips er derfor å benytte mulighetsrommet forut for utlysning.

Bli den første til å kommentere på "Myteserien (2): Kan de ikke snakke sammen?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.