Nå er nye EØS-terskelverdier på plass – og trådt i kraft

Anbud365: Nå er nye EØS-terskelverdier på plass – og trådt i kraftNærings- og fiskeridepartementet har kunngjort justering av EØS-terskelverdier. De skal gjelde i perioden 2022 – 2024, med virkning fra og med 23. mars. På bildet næringsminister Jan Christian Vestre (foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor).

Skriv ut artikkelen

Terskelverdiene som gjelder ved det offentliges anskaffelser er justert – med virkning fra i går, 23. mars. Dette har Nærings- og fiskeridepartementet kunngjort. Ny terskelverdi for statlige myndigheters vare- og tjenestekontrakter er 1,4 millioner, og for andre oppdragsgiver er ny terskelverdi 2,4 millioner. Også andre forskrifter enn anskaffelsesforskriften har fått justert sine EØS-terskelverdier.

Mens EU og dermed våre naboland – Finland, Sverige og Danmark, fikk nye terskelverdier for flere måneder siden, måtte endringene via EØS-komiteen før Norge kunne justere. Da er EU-kommisjonens forordning blitt en del av EØS-avtalen. Denne forordningen kom 10. november i fjor, og trådte i kraft i EU-medlemslandene 1. januar i år.

EØS-terskelverdiene justeres annet hvert år av Europakommisjonen som følge av endringer i valutakursene. Nærings- og fiskeridepartementet har nå fastsatt justerte EØS-terskelverdier i Norge for 2022-2024.

  • Ny terskelverdi for statlige myndigheters vare- og tjenestekontrakter er 1,4 millioner, og for andre oppdragsgiver er ny terskelverdi 2,4 millioner.
  • Ny terskelverdi for oppdragsgivere i forsyningskonkurranser er 4,5 millioner, og 56 millioner for konsesjonskontrakter.
  • For forsvars- og sikkerhetsanskaffelser er ny terskelverdi for vare- og tjenestekontrakter 4,5 millioner og bygge- og anleggskontrakter 56 millioner.

Oversikt over alle de nye EØS-terskelverdiene.

Offentlige anskaffelser er underlagt et regelverk der beløpsgrenser bestemmer hvilke regler som gjelder. Anskaffelsesregelverket skiller mellom nasjonale terskelverdier og EØS-terskelverdier, som angir når det er plikt til å kunngjøre nasjonalt eller når det er plikt til å kunngjøre i hele EØS-området.

Gå til forskriften

1 kommentar på "Nå er nye EØS-terskelverdier på plass – og trådt i kraft"

  1. Ny terskelverdi for statlige myndigheters vare- og tjenestekontrakter er 1,4 millioner, og for andre oppdragsgiver er ny terskelverdi 2,2 millioner.
    Dere må rette tallet i deres artikkel

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.