Nå kan du bli sertifisert innkjøper i bærekraft

Anbud365: Nå kan du bli sertifisert innkjøper i bærekraftAnna Katrine Asprem Hvardal, avdelingsdirektør i Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), har en klar oppfordring: Bruk læringsmålene i fagplanen for å få en pekepinn på hvilken kompetanse du trenger og hvilken kompetanse du mangler, og send innkjøperne på kurs i SOA Bærekraft.

Skriv ut artikkelen

Enda en mulighet til å løfte din kompetanse foreligger nå. Du kan sertifisere deg som innkjøper med god kompetanse i bærekraft. SOA Bærekraft er lansert, i tillegg til basisutgaven av SOA (Sertifiseringsordning for offentlige anskaffelser). Fagplan og testregime er etablert, så nå er det bare å oppsøke nærmeste leverandør som tilbyr kurset.

Mange i innkjøps-Norge opplever at de ikke har den kompetansen som skal til for å jobbe godt med bærekraft i anskaffelser. SOA Bærekraft er DFØs nyeste tiltak for å bidra til et kompetanseløft.

SOA Bærekraft ble lansert på anskaffelseskonferansen tidligere denne uken. Et gjennomgående tema på konferansen var nettopp bærekraft, og hvordan vi skal gå fra mål og visjoner til handling som bidrar til å nå bærekraftsmålene. En viktig forutsetning for det er kompetanse.

Fagplan og tester

SOA Bærekraft består av en fagplan, en kartleggingstest og en sertifiseringstest. Kursleverandører som tilbyr SOA Bærekraftskurs bygger opp kursene sine i tråd med fagplanen, og skal forberede deltakerne på sertifiseringstesten. Disse kursene er et viktig nytt tilbud som gir innkjøpere en bred innføring i bærekraftige anskaffelser. Modulen tar for seg de fire temaene:

  • Klima og miljø
  • Arbeidslivskriminalitet
  • Menneskerettigheter
  • Andre samfunnshensyn

Send innkjøperne på kurs

Anna Katrine Asprem Hvardal, avdelingsdirektør i Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ, har en klar oppfordring til innkjøpsledere som vil bidra til å nå bærekraftsmålene gjennom anskaffelser.

– Bruk læringsmålene i fagplanen for å få en pekepinn på hvilken kompetanse du trenger og hvilken kompetanse du mangler, og send innkjøperne på kurs.

Dokumentere kompetansen

En annen ting hun trekker frem, er hvordan sertifiseringsbeviset som utdeles etter bestått test er et viktig bidrag for å løfte innkjøpsfaget.

– Innkjøperne har mulighet til å dokumentere kompetansen sin, og virksomheter kan etterspørre konkret kompetanse.

SOA Bærekraft er det nyeste tilskuddet til sertifiseringsordningen, som først ble lansert i 2019 med modulen SOA Basis. Sertifiseringstesten gjennomføres som digital videoovervåket test. Du kan melde deg opp direkte på Norsk Test sine nettsider, eller ta den som en del av et kurs. Du finner en liste over kursleverandører som tilbyr SOA-kurs på SOA-sidene på anskaffelser.no. Der ligger også fagplanen tilgjengelig for alle.

Bli den første til å kommentere på "Nå kan du bli sertifisert innkjøper i bærekraft"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.