Nå kommer desentralisert utdanningstilbud i bærekraftige anskaffelser

Anbud365: Nå kommer desentralisert utdanningstilbud i bærekraftige anskaffelserSenter for livslang læring (SELL) er ansvarlig enhet for prosjektet «offentlige og bærekraftige anskaffelser» ved Høgskolen i Innlandet, med senterleder Mette Villand som administrativt ansvarlig.

Skriv ut artikkelen

Grønt lys for utvikling av et desentralt utdanningstilbud i offentlige og bærekraftige anskaffelser kom nylig fra regjeringen til Høgskolen i Innlandet. Målet er to nye emner på 7,5 studiepoeng, godt egnet for å dele opp i kortere moduler og ha samlinger i ulike geografiske steder, for eksempel i interkommunale samarbeid.

Regjeringen meldte nylig at fagskoler, høyskoler og universiteter vil få til sammen 150 millioner kroner til desentraliserte og fleksible utdanninger. I tillegg får 27 studiesentre over hele landet til sammen 50 millioner kroner, slik at de kan legge til rette for flere lokale studietilbud. Det er en hovedvekt av utdanninger innen helse, omsorg og skole som får midler fra myndighetene, men et kompetansetilbud innen offentlige anskaffelser er altså også med.

Fleksibelt og desentralt

Det er Høgskolen i Innlandet (HINN) som er tildelt noe i overkant av 2,5 mill til sitt prosjekt offentlige og bærekraftige anskaffelser. Målet er at to nye emner på 7,5 studiepoeng skal utvikles og driftes som del av prosjektet. Emnet skal tilbys fleksibelt og desentralt i samarbeid med studiesentre i Innlandet.

Rådgiver Håkon Boye Bergum med HINN skriver i en epost til Anbud365 at begge emnene er godt egnet for å dele opp i kortere moduler og ha samlinger i ulike geografiske steder, for eksempel i interkommunale samarbeid. Asynkront, digitalt, undervisningsmateriell skaper fleksibilitet i form av tid og sted for gjennomføring. I tillegg vil enkeltstående studentaktive samlinger skape økt samarbeid og læring på tvers av innkjøp- og leverandørsektoren.

Støtte til flere prosjekter

Det er Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse som administrer ordningen med desentraliserte utdanninger og behandler søknadene. Følgende prosjekter ved HINN har fått midler etter å ha søkt – i tillegg til offentlige og bærekraftige anskaffelser:

  • Samlingsbasert barnehagelærerutdanning, deltid er tildelt 470 795 kroner
  • Videreutdanning i planlegging, innovasjon og ledelse er tildelt 998 857 kroner

Bli den første til å kommentere på "Nå kommer desentralisert utdanningstilbud i bærekraftige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.