Neste år kommer første utgave av Bergens «anskaffelsesdag»

Anbud365: Neste år kommer første utgave av Bergens «anskaffelsesdag»Såvel som sekretariatsleder i Kofa, Anneline Vingsgård, som avdelingsdirektør i Difi, Dag Strømsnes, stiller på Anskaffelsesdagen Bergen 2017.

Skriv ut artikkelen

Bergen får sin første «anskaffelsesdag» på ettervinteren. Fra før lager Kofa årlige fagdager på høsten. Samtidig fins flere sterke anskaffelsesfaglige miljøer på plass i vestlandsbyen. Ikke umulig at Bergen tar mål av seg til å bli «Norges anskaffelsesby nr. 1».

I år gjennomførte Kofa, som holder til i Bergen, sin fagdag nr. 10. Oppslutningen er tidoblet og vel så det på disse ti årene. Arrangementet er lokalisert til Bergen. Samtidig arbeides det ved Universitetet i Bergen (UiB) med å bygge opp et akademisk miljø for offentlige anskaffelser. Det var ved denne institusjonen en av Norges – enn si Europas –  aller fremste på anskaffelsesjuss, nå pensjonert professor Kai Krüger, hadde sitt virke.

Og nå Anskaffelsesdagen Bergen 2017.

For innkjøpere og leverandører

Den skal gå av stabelen 16. mars neste år, og Nima, Inventura og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig står bak. Trolig kan Kofa skimtes i bakgrunnen. Konferansen retter seg både mot innkjøpere og tilbudsgivere. Siktemålet er å gjøre arrangementet til en årlig foreteelse – en sentral møteplass for ulike parter i en innkjøpsprosess kan drøfte sine erfaringer og utfordringer.

En rekke temaer står på dagsordenen, slike som grensen mellom ulovlig og lovlig påvirkning av innkjøpere.  Difis nasjonale innkjøpsstrategi i offentlig sektor er et annet tema. Oppdatering på innkjøpsfag fra høyskolesektoren står på programmet, likeså Bergen kommunes tilpasning til de nye nasjonale terskelverdiene.

Strategiforedrag

Et par innslag om strategi er det også: Kontraktsstrategi, eksemplifisert ved Avinors kontraktsstrategi for utbygging av ny terminal Flesland, og forhandlingsstrategi.

Flere spennende foredragsholder er hanket inn, blant disse avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) og sekretariatsleder, direktør Anneline Vingsgård i Kofa. Innkjøpssjef Birgitte Gullestad i Bergen kommune stiller, likeledes utbyggingsjef Norvald Thue i Bergen lufthavn/Avinor.

Professor Malin Arve ved Norges handelshøyskole og partner Harald Alfsen i Inventura står på foredragslisten. Det gjør også partner Trine Lise Fromreide i Advokatfirma Simonsen Vogt Wiig og innkjøpssjef Kjetil Skog ved Universitetet i Bergen. Glemt er heller ikke styreleder i Nima Bergen/Hordaland, Bjørn Erik Linde.

Bli den første til å kommentere på "Neste år kommer første utgave av Bergens «anskaffelsesdag»"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.