Norske StartOff kapret europeisk pris for innovative anskaffelser

Anbud365: Norske StartOff kapret europeisk pris for innovative anskaffelserStartOff mottar pris i Brüssel, representert ved fagdirektør Johan Englund (nr. 2 fra venstre) og prosjektleder Sissel Hoel (nr. 3 fra høyre) (foto: DFØ).

Skriv ut artikkelen

I dag fikk Norge en ny «Europamester»: StartOff-prosjektet ble tildelt European Innovation Procurement Award, en pris med EU-finansiering i ryggen. Den er et resultat av at StartOff har utviklet en ny og enkel modell for raske utviklingsprosjekter som har resultert i at sju av åtte fullførte prosjekter er videreførte. StartOff konkurrerte i kategorien Procurement Leadership med et samarbeidsprosjekt fra Tyskland, Spania, Italia og Frankrike.

EU Innovation Procurement Awards organiseres av European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA) og er finansiert av Horizon Europe, EUs forsknings – og innovasjonsprogram frem til 2027. Et sentralt element i arbeidet er å fremme små og mellomstore bedrifter, blant disse ikke minst start-ups.

Tre priser ble delt ut i dag. StartOff vant prisen i lederskap-kategorien, Spania de to øvrige: Samfunnsmessige utfordringer og innovativ anskaffelsesstrategi.

StartOff er et rammeverk for gjennomføring av startupvennlige anskaffelser som tilbyr veiledning og prosjektstøtte til oppdragsgiver og leverandør i en tilrettelagt prosess.

Samarbeid

Det er et samarbeide mellom Leverandørutviklingsprogrammet (LUP), Digitaliseringsdirektoratet og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Oppstartsselskaper kan ofte sitte på den innovative løsningen som svarer på et offentlig behov. StartOff kobler oppdragsgiver og startups sammen og følger partene gjennom hele innkjøpsprosessen.

Prisjuryen skriver at StartOff på kort tid har produsert ekstraordinære resultater i sju av åtte avsluttede prosjekter i form av oppskalert utvikling og på anskaffelsesmarkedet.

Kjempestolte

I et oppslag på anskaffelser.no, sier fagleder Sissel Hoel i StartOff at de er kjempestolte av prisen og det de har klart å få til på så kort tid. – StartOff er et lavterskeltilbud som viser at mye innovasjon kan skje i løpet av et halvt år og med et budsjett på bare 600 000 kroner. Det virker som om vi har truffet en nerve hos både det offentlige og leverandørene, konstaterer hun.

Eksempler på StartOff-prosjekter er hybrid spillpark i Larvik, delingsøkonomiløsning for Oslo kommune og, trafikkovervåkning i Troms og Finnmark.

Flere bør melde seg

Sissel Hoel sier at norske startups sitter på en innovasjonskraft som det offentlige bør benytter seg mer av: – Startup’er har tradisjonelt oppfattet det offentlige som et konservativt og ikke spesielt lukrativt marked. StartOff ønsker at dette skal endre seg. Flere startups og offentlige oppdragsgivere bør utforske dette lavterskeltilbudet i jakten på å levere bedre offentlige tjenester.

Bli den første til å kommentere på "Norske StartOff kapret europeisk pris for innovative anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.