Ny Anskaffelseskaffe: Hvordan henger statsstøtte og anskaffelser sammen?

Anbud365: Ny Anskaffelseskaffe: Hvordan henger statsstøtte og anskaffelser sammen?Wikborg Rein-advokatene Hanne Zimmer (t.h.) og Kine Østbye Neslein dykker ned i sammenhengen mellom statsstøtte- og anskaffelsesreglene (foto: Heidi Løvdal).

Skriv ut artikkelen

Denne gangen er tema i den populære Anskaffelseskaffen fra Wikborg Rein reglene for statsstøtte og anskaffelser. Når må offentlige oppdragsgivere være oppmerksom på statsstøttereglene? Det gir Hanne Zimmer og Kine Østbye Neslein anskaffelsesfaglig svar på i denne episoden av Anskaffelseskaffen.

Du finner den åttende episode av Anskaffelseskaffe her.

I denne episoden ser de to advokatene på sammenhengen mellom statsstøtte- og anskaffelsesreglene. Spørsmålet er nærmere bestemt når offentlige oppdragsgivere må være oppmerksomme på statsstøttereglene i en anskaffelsesprosess? Vanligvis er det en presumsjon for at en konkurranse i tråd med anskaffelsesreglene utelukker statsstøtte. Men gjelder det alltid? Og hva om man har benyttet et lovlig unntak fra konkurranse?

I samarbeid med Anbud365 lanserer Wikborg Rein jevnlig nye episoder av Anskaffelseskaffe, som viser en uformell diskusjon om aktuelle anskaffelsesrettslige emner. Episodene er korte nok til at Anbud365s lesere skal kunne se dem «over en kopp kaffe». Tilbudet er ledd i strategien om å tilføre lesere av Anbud365 bunnsolid kompetanse – denne gang i et kjapt filmformat.

Forslag til tema?

For å lage relevante innslag, vil vi gjerne ha innspill fra leserne om temaer dere ønsker vi skal ta opp. Sitter du med et anskaffelsesrettslig spørsmål som egner seg for diskusjon i dette formatet? Send gjerne dine forslag – eller andre tilbakemeldinger på Anskaffelseskaffe – til marketing@wr.no.

Den åttende episoden av Anskaffelseskaffe finner du her.

Episodene i serien Anskaffelseskaffe kan du også finne under vignetten «Anbud365 på video» i høyre kant på forsiden – rett under logoene.

Bli den første til å kommentere på "Ny Anskaffelseskaffe: Hvordan henger statsstøtte og anskaffelser sammen?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.