Nytt Anbud365-frokostseminar: Hvordan stille etikk- og miljøkrav?

Anbud365: Nytt Anbud365-frokostseminar Hvordan stille etikk- og miljøkrav

Skriv ut artikkelen

11.april inviterer Anbud365 i samarbeid med Wikborg Rein og Initiativ for etisk handel (IEH) til gratis frokostseminar. Temaene er svært aktuelle: etiske krav til leverandørkjeden i offentlige anskaffelser og hvordan stille og oppfylle miljøkrav ved hjelp av tredjepartsertifisering i offentlige anskaffelser. Dette er krav i lov og forskrift, men hvordan gjøre dette på rett måte? På seminaret får du svar!

Påmelding og program, sjekk her.

Arrangementet er et ledd i Anbud365s fokus på å bidra til å belyse og løfte frem aktuelle, kompetansehevende tema innen fagfeltet offentlige anskaffelser. Wikborg Rein er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere. IEH er godt kjent for de fleste våre lesere. IEH bistår sine medlemmer både på leverandør-  og oppdragsgiversiden med forpliktende og systematisk arbeid for bærekraftige leverandørkjeder.

Seminaret retter seg mot offentlige innkjøpere og leverandører. Nærmere om temaene:

Hvordan stille og oppfylle miljøkrav ved hjelp av tredjepartsertifisering i offentlige anskaffelser?

Wikborg Rein bistår en rekke større oppdragsgivere og våre advokater vurderer jevnlig spørsmål om hvordan miljøhensyn mest hensiktsmessig ivaretas i offentlige anskaffelser. Et av spørsmålene gjelder adgangen til å stille krav om miljøledelsesordninger og miljømerker i offentlige anskaffelser, en annen side er bruk av EPDer.  Advokatene Alf Amund Gulsvik og Hanne Zimmer vil redegjøre nærmere for ulike sider av disse spørsmålene.

Hvordan stille krav til menneskerettigheter i leverandørkjeden ved offentlige anskaffelser?

Etter at ny anskaffelseslov trådte i kraft i fjor, er oppdragsgivere forpliktet til å ha rutiner for å fremme respekt for menneskerettigheter i leverandørkjeden ved anskaffelser der det er risiko for brudd på disse rettighetene. Dette temaet er derfor mer aktuelt enn noen gang tidligere. Advokat Line Camilla Werner vil først redegjøre litt nærmere for de rettslige sidene av dette, før Magne Paulsrud i IEH gir en oppsummering av siste nytt og en praktisk gjennomgang av hvordan man kan stille og oppfylle etiske krav til leverandørkjeden i offentlige anskaffelser.

Seminaret avholdes i WikborgReins lokaler i Dronning Mauds gate 11 i Oslo.

Nærmere informasjon om seminaret – og påmelding, finner du her.

Påmeldingsfrist er torsdag 5. april.

Bli den første til å kommentere på "Nytt Anbud365-frokostseminar: Hvordan stille etikk- og miljøkrav?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.