Nytt regelverk: Ikke mange, men flere interessante Kofa-avgjørelser

Anbud365: Nytt regelverk Ikke mange, men flere interessante Kofa-avgjørelserJonn Sannes Ramsvik, midlertidig nestleder i Kofa-sekretariatet, trekker i dette intervjuet med Anbud365 frem noen av de mer interessante Kofa-avgjørelser så langt i år med utgangspunkt i det nye regelverket.

Skriv ut artikkelen

Ikke mange, men noen mer interessante enn andre. Det er svaret som Jonn Sannes Ramsvik, midlertidig nestleder i Kofa-sekretariatet, gir når Anbud365 spør om klagenemnda har avgjort mange saker hittil med utgangspunkt i det nye regelverket. Han trekker frem tre saker – overgangsregler, avklaringer/forhandlinger og ESPD.

Nå er det snart gått ni måneder med det nye regelverket for offentlige anskaffelser, og mange har kunngjort i pakt med dette. Fram til nå har Kofa i år mottatt 144 saker. De fleste av disse gjelder likevel anskaffelser iverksatt før 1. januar 2017 og som derfor følger det gamle regelverket.

– Noen avgjørelser er imidlertid truffet i saker som gjelder det nye regelverket. Er det noen temaer som går igjen?

– Det er litt tidlig å si ennå, fordi det faktisk ikke er så mange saker som følger det nye regelverket som er avgjort i nemnda, opplyser han.

– Er det noen av de avgjørelsene nemnda har avgjort med utgangspunkt i det nye regelverket, dere vil trekke frem som interessante? 

– Ja, her vil jeg trekke frem tre saker, svarer Ramsvik: 

  • Sak 2017/56 gjaldt hvordan overgangsreglene skal forstås for endringer i kontrakter, når konkurransen om kontrakten ble kunngjort før 1. januar 2017. I den aktuelle saken bestod endringene i en tilleggsbestilling, som skjedde på oppdragsgivers initiativ. I en slik situasjon konkluderte nemnda med at det var regelverket som gjaldt når oppdragsgiver tok kontakt med forespørsel om tilleggsbestillingen som fikk anvendelse.
  • Sak 2017/30 gjaldt oppdragsgivers dialog i en tilbudskonkurranse. Klagenemnda poengterte at de nye reglene ikke sondret mellom avklaringer på den ene siden, og forhandlinger på den andre siden. Nemnda konkluderte med at innklagedes fremgangsmåte måtte anses i tråd med regelverket.
  • Sak 2017/95 gjaldt ettersending av dokumentasjon i medhold av de nye reglene. Klagenemnda konkluderte med at det ikke var noe prinsipielt til hinder for at et ESPD-skjema ble ettersendt, selv om tilbudet opprinnelig manglet et slikt skjema.

Bli den første til å kommentere på "Nytt regelverk: Ikke mange, men flere interessante Kofa-avgjørelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.