Offentlige anskaffelser: Smått og stort 18. mars

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Smått og stort 18. marsNorwegian, SAS og Widerøe er tildelt rammeavtaler med alle norske helseforetak.

Skriv ut artikkelen

Fersk flyavtale skal gi store gevinster for norske helseforetak. EFTAs overvåkingsorgan ser nærmere på en parkerings–anskaffelse i Kristiansand og nytt veibyggingsselskap satser på seriøsitet og innovasjon. Mer om dette og mye annet nedenfor!

Blant Norges beste kommersielle prisavtaler

Norwegian, SAS og Widerøe er tildelt rammeavtaler med alle norske helseforetak. Avtalen har en total verdi på 350 millioner kroner i året og sikrer pasientene en fleksibel reisemåte til og fra behandling, til en best mulig pris, opplyser HINAS (Helseforetakenes Innkjøpservice AS). Avtalen vil gi store gevinster for norske helseforetak, og er blant Norges beste kommersielle prisavtaler.

Regelbrudd i Kristiansand?

EFTAs overvåkningsorgan ESA er bekymret for at Kristiansand kommune kan ha brutt EØS-regler om offentlige anskaffelser da kommunen tildelte en kontrakt for bygging og drift av et underjordisk parkeringshus. Etter ESAs oppfatning har kommunen feilaktig betegnet den offentlige kontrakten som en tjenestekonsesjon.

Nasjonale møteplasser for innovasjon

Nå kommer det nasjonale innovasjonsløftet i regi av Nasjonalt program for leverandørutvikling. Det er mer konsentrerte møteplasser som skal gi mer innovasjon med mindre ressursbruk. – Vi er lei av å løpe mellom bittesmå dialogaktiviteter», sier Flemming Hegerstrøm, administrerende direktør i Hospital IT.– Konseptet er grunnleggende helt riktig, men ikke slit oss ut på mikroanskaffelser, er hans bønn.

Ny kontrakt for forsyningssenter

Sykehuspartner har fremforhandlet kontrakt med OneMed Sverige AB om drift av Helse Sør-Øst Forsyningssenter. Det er et eksternt forsyningssenter for lagring og distribusjon av volumvarer til helseforetakene. Forsyningssenteret har siden starten blitt driftet av en ekstern logistikkpartner, av Posten Norge AS ut 2017. OneMed Sverige AB leverte det økonomisk mest fordelaktige tilbudet. Sykehuspartner er Nordens største leverandør av fellestjenester til sykehus.

2000 resultater mangler i DOFFIN

Det ble publisert nærmere 2000 færre kunngjøringer av resultater enn kunngjøringer av konkurranser for offentlige anskaffelser over EØS–terskelverdiene i løpet 2015. Totalt var det 4107 konkurranser over disse terskelverdiene i fjor. Bestemmelsene i forskrift for offentlige anskaffelser tilsier at konkurranseresultater for anskaffelser over EØS terskelverdi skal kunngjøres senest 48 dager etter at kontrakt er tildelt.

Kofa–tilbud til studenter

KOFA tilbyr skriveplass og masterstipend for studenter som skal skrive masteroppgave om offentlige anskaffelser på juridisk fakultet. Stipendet er på kr. 10 000, og vil tildeles den studenten som får skriveplass. I tillegg til økonomisk støtte og kontorplass, tilbyr Kofa fri tilgang til bibliotek, lunsjavtale, og noe rådgivning til den aktuelle problemstillingen. Søknadsfrist er 29. april, se www.kofa.no.

Satser på seriøsitet og innovasjon

Nye Veier AS vil i sine oppdrag stille høye krav til seriøsitet, HMS, krav til lærlinger og fagutdanning, og det ønsker ønsker innovasjon og større grad av industrialisering av vegbyggingsprosessen. – Ett av de grepene selskapet har signalisert at de vil ta i bruk for å nå dette, er i større grad å involvere leverandører i prosjekteringsfasen gjennom totalentrepriser, opplyste samferdselsminister Ketil Solvik–Olsen i et svar til Stortinget.

Tre råd fra svenske SMB’er

Småföretagarnas Riksförbund i Sverige gir sin regjering tre råd med i arbeidet med å utarbeide nye lover for offentlige anskaffelser: Gjør konkurransegrunnlaget enklere, la være å stille urealistiske omsetningskrav og tenk gjennom hvordan regelverket bør utformes for å få småbedriftene med i konkurransen.

Potensial i velferdsteknologi

Økt bruk av velferdsteknologi i regionene og kommunene er ett av de opplagte grep for å løse utfordringene på helse– og eldreområdet med en aldrende befolkning og flere med kroniske sykdommer. Men kommuner og regioner utnytter ikke potensialet som ligger i å benytte ny teknologi. Konsekvensen er at vi får en ineffektiv offentlig sektor og mindre eksport, mener Dansk Erhverv.

Oppsving for velferds–leverandører

Leverandører av velferdstjenester i Sverige opplever nå et rush i antall anbudskonkurranser. Volumene siden årsskiftet er større enn på flere år, melder Svenskt Näringsliv, og de er oppe blant de best på svært lenge. Det gjelder spesielt eldreomsorg og omsorgstilbud til funksjonhemmede. Oppgangen startet for alvor i desember i 2015.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Smått og stort 18. mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.