Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29. april

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29. aprilYrkestrafikkforbundet ber om en lovfestet drøftingsplikt med tillitsvalgte i forbindelse med anbud på offentlige tjenester.

Skriv ut artikkelen

Krav om lovfestet drøftingsplikt med tillitsvalgte ved offentlige anbud. Forslag om å kreve at tilbydere skal fortelle om de driver skatteplanlegging i utlandet. Grønne, EU–støttede innkjøp har spart 700 000 tonn CO2–utslipp. Dette og mye, mye mer kan du lese om nedenfor.

Drøftingsplikt ved anbud

Yrkestrafikkforbundet ber om en lovfestet drøftingsplikt med tillitsvalgte i forbindelse med anbud på offentlige tjenester. De ønsker dessuten at man at gjeninnfører kravet om framleggelse av skatteattest for innkjøp under terskelverdien på 500 000 kroner, fremgår det av en høringsuttalelse.

Styreendring i KS Innkjøpsforum

På årsmøtet til KS Innkjøpsforum nylig ble det gjort en endring i styret: Ivar Larsen, Fredrikstad gikk ut og ble erstattet av Trond Eilert Holthe fra Ringsaker kommune. Det rapporteres ellers om gode tilbakemeldinger på så vel program som på gjennomføringen av årssamling og årsmøte, som denne gang ble arrangert i Fredrikstad.

Leverandør–protest mot formaliakrav

Formalia i forhold til offentlige anbudsprosesser er viktig, men Atle Ulveseth i Brødrene Ulveseth mener at det har gått for langt, ifølge estatevest.no. Det er litt galt når det som skal til for å vinne offentlige anbud, handler om hvem som har de fineste og best sminkede CV-ene, sa Ulveseth på Entreprisedagen i vest.

Gleder seg over ny lovparagraf

Dersom § 5 i ny lov om offentlige anskaffelser vedtas, må offentlig sektor jobbe systematisk med risikoanalyser og egnet oppfølging av leverandørene. Initiativ for etisk handel støtter forslaget til en slik ny bestemmelse. Forslaget vil bidra til forsvarlig forvaltning, styrke prinsippene om ikke-diskriminering og likebehandling, heter det.

Sterkeste kandidater hvis ubåtkjøp

Forsvarsdepartementet har kunngjort at det er et fransk og et tysk selskap som stiller sterkest dersom Norge bestemmer seg for å anskaffe nye ubåter. ​​​​​​​​​Franske Direction des Constructions Navales Services (DCNS) og tyske ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) er de sterkeste leverandørkandidatene.

Billigst, men får ikke oppdrag

Frank Salvesen fra Kristiansand har startet opp tolketjeneste, men hevder det nesten er umulig å få oppdrag. – Vi har sendt ut tilbud til kommunene der de har bekreftet at vi er billigst, likevel bruker de ikke oss, sier han til NRK Sørlandet.

Tilbydere og skatteplanlegging?

I Helsingfors har en politiker, Thomas Wallgren (socialdemokratene), gått inn for at tilbydere må oppgi om de bedriver eventuell skatteplanlegging, skriver Upphandling24. Forslaget går ut på at de skal gi detaljerte opplysninger om i hvilke land de betaler skatt.

Mer enn 700 000 tonn CO2 spart

Grønne innkjøp innenfor rammen av det EU–støttede «GPP 2020–prosjektet» har hittil redusert utslipp av mer enn 700,000 tonn CO2. I løpet av de siste tre årene har over 40 offentlige virksomheter i ti land gjennomført mer enn 100 lavutslipps–anskaffelser.

Støtte til strategiske anskaffelser

Upphandlingsmyndigheten i Sverige har satt i gang et prosjekt som skal gi kjøpende virksomheter praktisk støtte til å arbeide strategisk med sine anskaffelser. Som et første steg er det lansert fem steg som viser hvordan anskaffelser kan benyttes som strategisk verktøy.

Plan for konkurranseutsetting forsinket

Næringslivet i Danmark, ved foreningen Dansk Erhverv, støtter sin regjerings styrkede ambisjoner om at både kommunale og statlige oppgaver skal konkurranseutsettes. Men, heter det, de er bekymret over at planen for konkurranseutsettingen er forsinket.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.