Over 50 i kommune-Norge vil ha Klimasats-midler til anskaffelsesformål

Anbud365: Det «glemte» klimatiltaket – transportkutt ved bedre organisering av logistikkenDet stilles få krav i offentlig anskaffelser av varer og tjenester til at transportører skal gjøre grep for å optimalisere sin logistikk. I tillegg er bestillinger preget av manglende samordning, ved at bestillere i samme område/kontorbygg får individuelle leveranser av varer som kunne vært samordnet, konstaterer Miljødirektoratet i en fersk rapport. På bildet, miljødirektør Ellen Hambro (foto: Geir Mogen, Buckethaus).

Skriv ut artikkelen

Over 400 søknader fra 128 kommuner og fylkeskommuner skal konkurrere om årets Klimasats-pott på om lag 220 mill. Dette melder Miljødirektoratet, som også kan fortelle at beløpet det er søkt om, samlet ligger 325% høyere. Over 50 kommuner og fylkeskommuner har søkt tilskudd til ett eller annet anskaffelsesformål.

Søknadsfristen for Klimasats-midler 2024 var 15. februar. I en pressemelding opplyser Miljødirektoratet at de starter søknadsbehandlingen umiddelbart og har som mål å gi svar til kommunene om de får støtte innen slutten av juni 2024.

407 søknader i alt

Miljødirektoratet har fått 407 søknader fra kommuner i alle landets fylker. 128 kommuner og fylkeskommuner har søkt om 712 millioner kroner i støtte til lokale klimatiltak. Aldri før har kommunene søkt om så mye i støtte fra Klimasats-ordningen. Det betyr stor konkurranse om potten, som i år er på rundt 220 millioner kroner.

Siden 2016 har over 2000 prosjekter i hele landet fått tilsagn om Klimasats-støtte. Det så en stund stygt ut for disse midlene i år, ettersom regjeringen i sitt statsbudsjett-forslag egentlig ville legge ned hele ordningen. Men Stortinget grep inn, og dermed bøle det tilskuddsmidler også i 2024.

Anskaffelses-formål

Anbud365 har lett gjennom søknadsmassen for å se hvem og hvor mange som har søkt midler til ett eller annet anskaffelsesformål. De viste seg å være 54 kommuner og fylkeskommuner med et slikt ærend å bruke eventuelt tilskudd til. Noen har også to eller tre søknader inne og har formål varierende fra anskaffelse av en maskin/et verktøy via rådgiver-engasjement til utvikling av anskaffelsesstrategi.

I pressemeldingen oppgir Miljødirektoratet å ha mottatt 24 søknader knyttet til «systematisk arbeid med klimakrav i anskaffelser». Søknadssummen for disse 24 er til sammen 34,3 mill.

Bli den første til å kommentere på "Over 50 i kommune-Norge vil ha Klimasats-midler til anskaffelsesformål"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.