På Anbud365-dagen 15.juni: Hva gjelder egentlig ved forhandlinger?

Anbud365: På Anbud365-dagen 15.juni: Hva gjelder egentlig ved forhandlinger?Senioradvokatene Malene Reinertsen (t.h.) og Anette Kraakevik, Wikborg Rein, med følgende tema på Anbud365-dagen 15. juni: Ifølge anskaffelsesregelverket kan forhandlingene gjelde alle sider ved tilbudet. Hva innebærer egentlig dette i praksis, spør de. Og gir svar.

Skriv ut artikkelen

Tilbudet om 50% early bird-rabatt løper ut om få dager, nærmere bestemt søndag 4. juni. Deretter gjelder full pris, m.a.o. ingen grunn til å nøle med å melde seg på Anbud365-dagen, som er en unik mulighet til å løfte din kompetanse! Hør f.eks. senioradvokatene Malene Reinertsen og Anette Kraakevik, Wikborg Rein, gå i dybden i aspekter ved forhandlinger: Hva innebærer det i praksis at forhandlingene kan gjelde alle sider av forhandlingene?

Offentlige anskaffelser har et klart etisk perspektiv. Jacob M Landsvik har engasjert seg sterkt i disse problemstillingene, ikke minst i artikler på Anbud365. Hør ham på Anbud365-dagen!

Påmelding: Du kan melde deg på via denne lenken. Her finner du også det komplette programmet.

50% rabatt: Du kan delta både fysisk og digitalt. Melder du deg på med en gang, får du 50% rabatt – et early bird-tilbud. Og husk: Passer ikke 15. juni deg, meld deg på likevel – du kan se hele eller deler av Anbud365-dagen når som helst i ukesvis i etterkant.

5års-jubileum: Årets utgave av Anbud365-dagen er den 5. i rekken, altså snakker vi om et jubileum. Som i fjor er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for fjerde gang de påmeldte som velger det digitale alternativet.

Forhandlinger: Ifølge anskaffelsesregelverket kan forhandlingene gjelde alle sider ved tilbudet. Senioradvokatene Reinertsen og Kraakevik, Wikborg Rein spør i sitt foredrag hva dette egentlig innebærer i praksis? For til tross for at alle sider skal være gjeldende, er det ikke adgang til å forhandle om selve tildelingskriteriene og absolutte krav. Det antas også å gjelde et forbud mot å gjøre vesentlige endringer i konkurransegrunnlaget for øvrig.

De vil i sitt foredrag se på hvilke endringer og suppleringer oppdragsgiver faktisk kan gjøre underveis i forhandlingene. Videre vil de se på om et revidert tilbud kan bli totalt forskjellig fra det tilbudet leverandøren leverte inn da den opprinnelige tilbudsfristens utløp. De vil også belyse status på hvorvidt oppdragsgiver har adgang til å forhandle med tilbydere som har inngitt tilbud med vesentlige avvik, eller om disse må avvises før forhandlingene igangsettes.

Øvrige hovedpunkter fra årets program:

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer:

  • Partnerne Christian Bjørtuft Ellingsen og Anders Thue, Simonsen Vogt Wiig: Miljøkrav og – kriterier i offentlige anskaffelser
  • Partner Wenche Sædal og advokatfullmektig Ragnhild Berg Nilsen, Thommessen: Hva er et unormalt lavt tilbud og hvordan håndtere dem?
  • Advokatene Silje Grimseth Ullebust og Marie Braadland, Grette: Avlysning og krav om erstatning i lys av nyere praksis
  • Høyskolelektor Marius Langseth, Høyskolen i Kristiania: AI og offentlige anskaffelser – bruk av og anskaffelse av AI.
  • Divisjonsdirektør Dag Strømsnes, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ): «Skjerpede miljøkrav og Norgesmodellen – arbeidet med «beste praksis» for kontraktsoppfølging er i gang for fullt».
  • Jacob M Landsvik: Det etiske perspektivet i offentlige anskaffelser

Og NB: Nytt av året:

•        Mer pausetid «mellom slagene» til mingling – og til å gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. En eksklusiv mulighet – nb: bare på Anbud365-dagen – til å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!

•        Digitalt minglerom der også de som følger Anbud365-digitalt kan snakke med advokatene via Teams

Vi kombinere aktualitet med innsikt – og ikke minst: Mulighet til at hver enkelt av de som melder seg på, kan ha mulighet til å få svar på de spørsmålene de måtte ha.

På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 15.juni: Hva gjelder egentlig ved forhandlinger?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.