På Anbud365-dagen 16. juni: Skjerpede Kofa-krav til avlysningsretten?

Anbud365: På Anbud365-dagen 16. juni: Skjerpede Kofa-krav til avlysningsretten?Advokatene Wenche Sædal og Eivind J. Vesterkjær fra Advokatfirmaet Thommessen tar på Anbud365-dagen for seg KOFAs skjerpede praksis når det gjelder avlysningsrett.

Skriv ut artikkelen

En gjennomgang av nyere praksis viser at KOFA i de senere år synes å ha skjerpet kravet til hvilke omstendigheter som gir oppdragsgiver rett til å avlyse konkurransen. På Anbud365-dagen 16. juni vil advokatene Wenche Sædal og Eivind J. Vesterkjær fra Advokatfirmaet Thommessen gå nærmere inn på hva den skjerpede Kofa-praksisen betyr. Dessuten: To nye innslag på Anbud365-dagen – resultater fra den STORE anskaffelses-undersøkelsen og hva bør du tenke på om du vil kjøpe skytjenester.

Du kan melde deg på via denne lenken.

Anbud365-dagen 16. juni i år er hybrid, dvs. du kan delta både fysisk og digitalt. Vi legger også denne gangen små pauser mellom foredragene, samt en større «lunsj-/minglepause». I disse pausene kan du f.eks. stille spørsmål til advokatene – kanskje får du svar på en juridisk nøtt du lenge har grublet over?

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar på årets Anbud365-dag for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Blant disse er advokatene Wenche Sædal og Eivind J. Vesterkjær fra Advokatfirmaet Thommessen. Deres foredrag dreier seg om oppdragsgivers mulighet til å avlyse pågående konkurranse. Oppdragsgivers adgang til å avlyse er et prinsipielt viktig verktøy i anskaffelsesprosesser som av ulike grunner må anses forfeilet. En gjennomgang av nyere praksis viser at KOFA i de senere år synes å ha skjerpet kravet til hvilke omstendigheter som gir oppdragsgiver rett til å avlyse konkurransen. Foredraget vil ta for seg hvilken terskel KOFA synes å legge til grunn ved ulike avlysningsårsaker, samt hvorvidt KOFAs praksis synes å være i samsvar med målet om effektiv ressursbruk etter anskaffelsesloven § 1 og Høyesteretts betraktninger i Fosen-Linjen.

En rekke andre temaer …

I tillegg til innslaget med Thommessen er det en rekke andre hovedpunkter i årets program for Anbud365-dagen. Ikke minst bidrag også fra de andre advokatene som mange er vel kjent med fra tallrike, populære Anbud365-webinarer:

  • Rammeavtale, opsjoner, endringsklausuler – hvordan sikre fleksibilitet i kontraktsfasen? (Wikborg Rein)
  • Etiske krav i offentlige anskaffelser (Simonsen Vogt Wiig)
  • Beregning av anskaffelsens verdi (Grette)

Og ikke bare juss …:

  • Resultatene fra den viktigste undersøkelsen som gjøres på anskaffelsesområdet er nå klare. Prosjektleder for undersøkelsen, Malin Elisabeth Tvedt Hogstad i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring tar oss gjennom høydepunktene, og hva som er de største trendene, hva som er drivere og barrierer for en god anskaffelsesfunksjon.
  • Programdirektør Sverre Christian Stoltz, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, leder for markedsplassen for skytjenester. Han gir praktiske tips til deg som tenker å kjøpe skytjenester – hva må du tenke på, hvordan forberede, gjennomføre osv.
  • 14 dager etter Anbud365-dagen 16.juni trer åpenhetsloven i kraft. Spesialrådgiver etisk handel, Pia Trulsen, Sykehusinnkjøp forteller hvordan de jobber med aktsomhetsvurderinger i anskaffelser og hvordan de kartlegger verdikjeden. I tillegg vil Sykehusinnkjøp komme med eksempler hvordan de følger opp leverandører – hva fungerer bra og hva fungerer mindre bra.
  • Fra førsteamanuensis Jan Ole Similä, Nord Universitet kommer rapport fra forskningsverdenen: Hvordan brukes data produsert i egen organisasjons anskaffelser – om de brukes i det hele tatt?
  • Og om du tenker på eller planlegger innføring av kategoristyring er Bærum kommunes erfaringer fra etablering av kategoristyring nyttig å ha med seg. Anskaffelsessjef Heidi Elise Rygg, Bærum kommune, forteller – ispedd erfaringer også fra Fredrikstad kommune.

På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 16. juni: Skjerpede Kofa-krav til avlysningsretten?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.