På Anbud365-dagen 5. juni: Grønne anskaffelser – slik ser de ut med en samfunnsøkonoms øyne

Anbud365: På Anbud365-dagen 5. juni Grønne anskaffelser - slik ser de ut med en samfunnsøkonoms øynePå Anbud365-dagen 5. juni får du en sjelden mulighet til å høre hvordan grønne anskaffelser ser ut med en samfunnsøkonoms øyne. Det står professor Malin Arve ved Norges handelshøyskole for. Hun er med i regjeringens anskaffelsesutvalg, har vært tidligere styreleder i Anskaffelsesakademiet – der hun fortsatt sitter i styret - og er med i internasjonale utredninger om anskaffelser sett fra et samfunnsøkonomisk ståsted (foto: Ingunn Gjærde).

Skriv ut artikkelen

Offentlige anskaffelser ligger i grenselandet mellom samfunnsøkonomi og juss. Når det gjelder grønne anskaffelser, har vi hørt – og hører – hva politikere, jurister, leverandører og miljø-eksperter mener. Men hvordan tar grønne anskaffelser seg ut fra en samfunnsøkonoms utkikkstårn? Anbud365 har vært så heldig å få en av Norges ledende samfunnsøkonomer på anskaffelsesområdet, professor Malin Arve ved Norges handelshøyskole, til Anbud365-dagen 5. juni. Hun er også med i Anskaffelsesutvalget – får vi se tydelige samfunnsøkonomiske spor i forslaget til ny lov?

Malin er dessuten en av forfatterne bak en rapport fra SNS (svenske Studieförbundet Näringsliv och Samhälle):  ‘Offentlig upphandling – i gränslandet mellan ekonomi och juridik’ I rapporten analyseres utfordringer ved offentlige anskaffelser fra et samfunnsøkonomisk perspektiv. På Anbud365-dagen griper hun spesielt fatt i grønne offentlige anskaffelser fra et økonomisk perspektiv. Kanskje kommer det også en overraskelse om en ny rapport som lanseres i dagene rundt Anbud365-dagen?

Du kan melde deg på via denne lenken, der du også finner programmet for Anbud365-dagen 5.juni.

Tid til mingling og «spør advokatene»

På programmet står også tid for romslig pausetid «mellom slagene» til mingling – eventuelt gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. Der ligger en eksklusiv mulighet som du bare får på Anbud365-dagen: Å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!

Samme mulighet har vi også åpnet for de som følger Anbud365-dagen digitalt i form av et digitalt minglerom, nemlig å snakke med advokatene via Teams.

Øvrige hovedpunkter fra årets program:

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer. Hyperaktuelle temaer, se bare her:

  • Erfaringer etter 5 måneder med klima- og miljøbestemmelsen (Wikborg Rein)
  • Konkurs hos leverandør – hva nå? (Thommessen)
  • Sikkerhetshensyn i offentlige anskaffelser (SimonsenVogtWiig)
  • Hva kan oppdragsgiver stole på av opplysninger i tilbudet, og hva må kontrolleres? (Grette)

Og dessuten:

•        Seniorrådgiver Ellen Lange fra NKRF – kontroll og revisjon i kommunene: Hva gjør revisor – og hva finner de når det gjelder anskaffelser?

Neste år er det 30 år siden EØS-regelverket kom til landet. Ved siden av KOFA er revisjonsarbeidet i det offentlige den gode hjelper på vei til å bli bedre. Riksrevisjonen har jevnlig pekt på tallrike forbedringspunkter for statlige virksomheter. Men hva med kommunene? Der råder den politisk styrte kommunale revisjonen, en del av kommunenes apparat for å ha «orden i eget hus». Hvilke oppgaver har revisor når det gjelder anskaffelser – og hva finner de?

Seniorrådgiver Ellen Lange er sosiolog med drøyt 20 års erfaring fra kommunal sektor, hovedsakelig forvaltningsrevisjon. NKRF er en faglig interesseorganisasjon for kommunal revisjon og kontrollutvalgssekretariater.

•        Prosjektleder Malin Elisabeth Tvedt Hogstad i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ): Dette er resultatene fra årets store anskaffelsesundersøkelse!

I år har DFØ gjennomført sin store anskaffelsesundersøkelse, som gjøres annethvert år. På Anbud365-dagen får du de ferske resultatene! Undersøkelsen gir et bilde av hvordan offentlige anskaffelser organiseres og gjennomføres, og en oversikt over virksomhetenes kapasitet til å benytte kompetanse innenfor anskaffelsesfaget. Hvordan det står til med bl.a.  lederforankring, digitalisering, samfunnsansvar, miljø, prosess og om innovasjonspotensialet er blant temaene. Så er spørsmålet: Er det skjedd noe siden forrige undersøkelse?

Årets utgave av Anbud365-dagen er den 6. i rekken. Som i tidligere år er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for femte gang de påmeldte som velger å følge programmet digitalt.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 5. juni: Grønne anskaffelser – slik ser de ut med en samfunnsøkonoms øyne"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.