På Anbud365-dagen 5. juni: Hva kan du stole på i et tilbud og hva må sjekkes?

Anbud365: På Anbud365-dagen 5. juni: Hva kan du stole på i et tilbud og hva må sjekkes?Marie Braadland (t.v.) og Silje Grimseth Ullebust – begge partnere i Grette – tar på Anbud365-dagen 5. juni for seg spørsmålet om hva i et tilbud du kan stole på og hva som må sjekkes. Du får de rettslige utgangspunktene i tillegg til praktiske eksempler.

Skriv ut artikkelen

Hva kan oppdragsgiver stole på av opplysninger i tilbudet, og hva må kontrolleres? For noen år siden viste en svensk undersøkelse at sju av ti foretak avsto fra å levere tilbud bl.a. fordi det antas at den som «lyver best» vinner konkurransen. Ofte kan det være vanskelig å skille mellom uklarheter og løgn i en anskaffelsesprosess. På Anbud365-dagen 5. juni rydder Silje Grimseth Ullebust og Marie Braadland – begge partnerne i Grette – opp: De gjennomgår de rettslige utgangspunktene på området, krydret med praktiske eksempler.

Blant temaene de to kommer innom:

•        Når kan oppdragsgiver legge til grunn opplysningene i tilbudet?
•        Når foreligger det forhold som gir spesiell foranledning for kontroll?
•        Hvor effektiv må en eventuell kontroll være?

Du kan melde deg på via denne lenken, der du også finner programmet for Anbud365-dagen 5.juni. 

Tid til mingling og «spør advokatene»

På programmet, som du kan finne på lenken over, står også tid for romslig pausetid «mellom slagene» til mingling. Eventuelt gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. Det ligger en eksklusiv mulighet som du bare får på Anbud365-dagen: Å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!

Samme mulighet har vi også åpnet for de som følger Anbud365-dagen digitalt i form av et digitalt minglerom, nemlig å snakke med advokatene via Teams.

Øvrige hovedpunkter fra årets program:

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer. Disse programposten er klare nå:

  • Erfaringer etter 5 måneder med klima- og miljøbestemmelsen (Wikborg Rein)
  • Konkurs hos leverandør – hva nå? (Thommessen)
  • Sikkerhetshensyn i offentlige anskaffelser (SimonsenVogtWiig)

Og dessuten:

  • Professor Malin Arve, Norges Handelshøyskole (NHH): Grønne anskaffelser sett med en samfunnsøkonoms øyne

Malin er med i Anskaffelsesutvalget og har tidligere vært styreleder i Anskaffelsesakademiet, hvor hun fortsatt sitter i styret. Hun er dessuten en av forfatterne bak en rapport fra SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle):»Offentlig upphandling – i gränslandet mellan ekonomi och juridik». I rapporten analyseres utfordringer ved offentlige anskaffelser fra et samfunnsøkonomisk perspektiv. På Anbud365-dagen griper hun spesielt fatt i grønne offentlige anskaffelser fra et økonomisk perspektiv. Kanskje kommer det også en overraskelse om en ny rapport som lanseres i dagene rundt Anbud365-dagen?

  • Seniorrådgiver Ellen Lange fra NKRF – kontroll og revisjon i kommunene: Hva gjør revisor – og hva finner de når det gjelder anskaffelser?

Neste år er det 30 år siden EØS-regelverket kom til landet. Ved siden av KOFA er revisjonsarbeidet i det offentlige den gode hjelper på vei til å bli bedre. Riksrevisjonen har jevnlig pekt på tallrike forbedringspunkter for statlige virksomheter. Men hva med kommunene? Der råder den politisk styrte kommunale revisjonen, en del av kommunenes apparat for å ha «orden i eget hus». Hvilke oppgaver har revisor når det gjelder anskaffelser – og hva finner de?

Seniorrådgiver Ellen Lange er sosiolog med drøyt 20 års erfaring fra kommunal sektor, hovedsakelig forvaltningsrevisjon. NKRF er en faglig interesseorganisasjon for kommunal revisjon og kontrollutvalgssekretariater.

  • Prosjektleder Malin Elisabeth Tvedt Hogstad i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ): Dette er resultatene fra årets store anskaffelsesundersøkelse!

I år har DFØ gjennomført sin store anskaffelsesundersøkelse, som gjøres annethvert år. På Anbud365-dagen får du de ferske resultatene! Undersøkelsen gir et bilde av hvordan offentlige anskaffelser organiseres og gjennomføres, og en oversikt over virksomhetenes kapasitet til å benytte kompetanse innenfor anskaffelsesfaget. Hvordan det står til med bl.a.  lederforankring, digitalisering, samfunnsansvar, miljø, prosess og om innovasjonspotensialet er blant temaene. Så er spørsmålet: Er det skjedd noe siden forrige undersøkelse?

Årets utgave av Anbud365-dagen er den 6. i rekken. Som i tidligere år er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for femte gang de påmeldte som velger å følge programmet digitalt.

På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 5. juni: Hva kan du stole på i et tilbud og hva må sjekkes?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.