På Anbud365-dagen 5. juni: Konkurs hos leverandør – hva nå?

Anbud365: På Anbud365-dagen 5. juni Konkurs hos leverandør – hva nåAdvokatene Wenche Sædal (t.h.) og Åse Rieber-Mohn – begge Thommessen – med høyaktuelt foredrag på Anbud365-dagen 5. juni.

Skriv ut artikkelen

På Anbud365-dagen 5. juni snakker advokatene Wenche Sædal og Åse Rieber-Mohn – begge Thommessen – gjennom hvordan oppdragsgiver kan håndtere konkurs hos leverandør. Både situasjonen der konkursspøkelset banker på underveis i en konkurranse, samt hva som skjer ved konkurs etter at kontrakt er inngått, vil behandles. Særlig mer aktuelt tema blir det ikke, så benytt sjansen, øk din kunnskap – meld deg på Anbud365-dagen.

… og, ikke minst: Foredragsholderne vil ha fokus på praktisk håndtering – innenfor anskaffelsesregelverkets rammer! 

Du kan melde deg på via denne lenken – digitalt eller fysisk, der du også finner programmet for Anbud365-dagen 5.juni. 

Tid til mingling og «spør advokatene»

På programmet, som du kan finne på lenken over, står også tid for romslig pausetid «mellom slagene» til mingling. Eventuelt gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. Der ligger det en eksklusiv mulighet som du bare får på Anbud365-dagen: Å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!

Samme mulighet har vi også åpnet for de som følger Anbud365-dagen digitalt i form av et digitalt minglerom, nemlig å snakke med advokatene via Teams.

Utstillerne – et hovedpunkt

Rekordmange utstillere har meldt sin interesse for å være til stede på Anbud365-dagen i år. Hele sju i tillegg til våre samarbeidspartnere Grette, Simonsen Vogt Wiig, Thommessen og Wikborg Rein.

Og vi sender videsnutter i pausene, slik at også du som følger oss digitalt får noe helt annet og vesentlig mer spennende å kaste deg over i pausene enn ren tomhet.

Øvrige hovedpunkter fra årets program:

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer. Disse programposten er klare nå:

  • Erfaringer etter 5 måneder med klima- og miljøbestemmelsen (Wikborg Rein)
  • Sikkerhetshensyn i offentlige anskaffelser (SimonsenVogtWiig)
  • Hva kan oppdragsgiver stole på av opplysninger i tilbudet, og hva må kontrolleres? (Grette)

Og dessuten:

  • Professor Malin Arve, Norges Handelshøyskole (NHH): Grønne anskaffelser sett med en samfunnsøkonoms øyne

Malin er med i Anskaffelsesutvalget og har tidligere vært styreleder i Anskaffelsesakademiet, hvor hun fortsatt sitter i styret. Hun er dessuten en av forfatterne bak en rapport fra SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle): ‘Offentlig upphandling – i gränslandet mellan ekonomi och juridik’. I rapporten analyseres utfordringer ved offentlige anskaffelser fra et samfunnsøkonomisk perspektiv. På Anbud365-dagen griper hun spesielt fatt i grønne offentlige anskaffelser fra et økonomisk perspektiv. Kanskje kommer det også en overraskelse om en ny rapport som lanseres i dagene rundt Anbud365-dagen?

•        Seniorrådgiver Ellen Lange fra NKRF – kontroll og revisjon i kommunene: Hva gjør revisor – og hva finner de når det gjelder anskaffelser?

Neste år er det 30 år siden EØS-regelverket kom til landet. Ved siden av KOFA er revisjonsarbeidet i det offentlige den gode hjelper på vei til å bli bedre. Riksrevisjonen har jevnlig pekt på tallrike forbedringspunkter for statlige virksomheter. Men hva med kommunene? Der råder den politisk styrte kommunale revisjonen, en del av kommunenes apparat for å ha «orden i eget hus». Hvilke oppgaver har revisor når det gjelder anskaffelser – og hva finner de?

Seniorrådgiver Ellen Lange er sosiolog med drøyt 20 års erfaring fra kommunal sektor, hovedsakelig forvaltningsrevisjon. NKRF er en faglig interesseorganisasjon for kommunal revisjon og kontrollutvalgssekretariater.

  • Prosjektleder Malin Elisabeth Tvedt Hogstad i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ): Dette er resultatene fra årets store anskaffelsesundersøkelse!

I år har DFØ gjennomført sin store anskaffelsesundersøkelse, som gjøres annethvert år. På Anbud365-dagen får du de ferske resultatene! Undersøkelsen gir et bilde av hvordan offentlige anskaffelser organiseres og gjennomføres, og en oversikt over virksomhetenes kapasitet til å benytte kompetanse innenfor anskaffelsesfaget. Hvordan det står til med bl.a.  lederforankring, digitalisering, samfunnsansvar, miljø, prosess og om innovasjonspotensialet er blant temaene. Så er spørsmålet: Er det skjedd noe siden forrige undersøkelse?

Årets utgave av Anbud365-dagen er den 6. i rekken. Som i tidligere år er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for femte gang de påmeldte som velger å følge programmet digitalt.

På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 5. juni: Konkurs hos leverandør – hva nå?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.