Partnerskapsavtale for å styrke innovasjons-innsatsen i det offentlige

Anbud365: Partnerskapsavtale for å styrke innovasjons-innsatsen i det offentligeIngebjørg Harto, daglig leder i LUP (t.v.) og Monica Fossnes Petersson Avdelingsdirektør Innsikt og innovasjon i KS signerer samarbeidsavtale.

Skriv ut artikkelen

To spillere på samme banehalvdel inngår tettere samarbeid, forener krefter gjennom å inngå partnerskapsavtale. Det dreier seg om Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) og Partnerskap for radikal innovasjon i kommunesektorens organisasjon KS (KS PRI). Formålet med partnerskapet er å spille hverandre gode for å forsterke effekten av hverandres innsats, heter det. Innovasjonskraften til offentlige innkjøpere står sentralt.

PRI inngår samarbeid med aktører på tvers av fagfelt, sektorer og forvaltningsnivåer. Ved å mobilisere ressurser fra hele samfunnet – med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse – finner de løsningene som sikrer innbyggerne og kommunens behov også i fremtiden, heter det i egen omtale.

Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) hjelper kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter med å gjennomføre innovative anskaffelser. De er innovasjonspådrivere og eksperter på hvordan man gjennomfører innovative anskaffelser fra forberedende fase til prosjektgjennomføring. KS er en av eierne av programmet.

KS PRI og LUP er naturlige samarbeidspartnere for å – og vil nå – videreutvikle et godt etablert og langvarig samarbeid.

Samarbeide enda tettere

LUP og KS PRI har bl.a. samarbeidet tidligere om et innsiktsarbeid på bolig og om utfordringer knyttet til boliger kan løses på andre måter. Basert på dette gode samarbeidet kommer et ønske om at de vil samarbeide enda mer og tettere.

Sammen skal de finne frem til felles prosesser, aktiviteter og kommunikasjon som kan bidra til å styrke innovasjonskraften blant offentlige innkjøpere i kommune-Norge.

De skal, heter det, jobbe for at flere tar ansvaret i å forvalte offentlige innkjøp og bruker innkjøpsansvaret til å skape mer bærekraftige løsninger på de områder det er mulig.

Bli den første til å kommentere på "Partnerskapsavtale for å styrke innovasjons-innsatsen i det offentlige"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.