Rammeavtale verd 240 mill tildelt ved hjelp av terningkast

Anbud365: Rammeavtale verd 240 mill tildelt ved hjelp av terningkastOrganisasjons- og økonomidirektør ved UiT (Universitetet i Tromsø), Odd Arne Paulsen, begrunner og forsvarer overfor Nordlys bruk av terningkast som tildelingskriterium i en spesiell situasjon.

Skriv ut artikkelen

Tildeling av en rammeavtale verd 240 mill ble avgjort med terningkast. 30. august skal Kofa behandle klagesaken som er kommet i kjølvannet av denne, mer utradisjonelle måten å tildele kontrakter på. Oppdragsgiver, Universitetet i Tromsø (UiT), valgte denne løsningen fordi de sto overfor tre identiske tilbud, og mente at loddtrekning eller terningkast måtte til. Terningkast ble vurdert som tryggest.

Universitetet i Tromsø skulle avgjøre hvem som skulle få den lukrative 240 millioners strømleverandørkontrakten med UiT – Norges arktiske universitet. Tre av leverandørene kunne tilby samme pris. Andre krav enn pris, hadde ikke UiT i konkurransen.

Avisen Nordlys skrev først om denne saken.

Flere av dem konkurrerte med et påslag på 0 øre per kilowattime. Lavere enn null øre i påslag var det ikke mulig å gå. Enkelte av tilbyderne spurte riktignok UiT om de kunne tilby et negativt påslag, men fikk som svar at det ikke var mulig å tilby et lavere påslag enn null øre.

Terningkast tryggest

Situasjonen for UiT var da at de hadde likelydende tilbud. Da mente UiT at det var mulig å avgjøre konkurransen ved loddtrekning eller terningkast. Terningkast ble vurdert som den tryggeste og mest objektive metoden. De oppfattet at terningkast var i samsvar med rettspraksis og lovverket når det ikke er andre måter å skille på.

Tre ansatte ved UiT avgjorde konkurransen ved et underarmskast, hvor terningen skulle to meter opp i lufta før den landet på gulvet. Hver av de aktuelle tilbyderne fikk sine respektive øyne på terningen, vinneren, Ishavskraft, kom heldigst ut da terningen viste «deres» tre øyne.

Tilbyderne ikke til stede

De aktuelle strømleverandørene var ikke invitert til å være til stede under terningkastkonkurransen – bare universitetets ansatte var i rommet. De andre tilbyderne fikk heller ikke vite hvordan avgjørelsen ble fattet.

Gjennomføringen av anbudskonkurransen ved UiT er utførlig beskrevet i klagedokumentet Fjordkraft har sendt til KOFA, ifølge Nordlys. Dokumentet er også basert på opplysninger som kom fram da saken var oppe i Nord-Troms tingrett og Hålogaland lagmannsrett tidligere i vår.

Bli den første til å kommentere på "Rammeavtale verd 240 mill tildelt ved hjelp av terningkast"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.