Refs fra Oslo-bydel: Overholdelse av innkjøpsreglene er blitt mål i seg selv

Anbud365: Refs fra Oslo-bydel Overholdelse av innkjøpsreglene er blitt mål i seg selvOdd Rune Andersen er byrådsdirektør i Oslos største bydel, Frogner, som ikke er fornøyd med innkjøpspraksis (foto: Bydel Frogner).

Skriv ut artikkelen

Regelverksoverholdelse er blitt et mål i seg selv, uten at det stilles spørsmål ved de økonomiske konsekvensene av de ulike reglene, konstaterer Oslo-bydel Frogner i en uttalelse til Kommunerevisjonen i Oslo. Oslos største bydel mener også at rettstilstanden kompliseres ytterligere ved at det gjelder ulike regler avhengig av anskaffelsens verdi (og type kontrakt). Dagens anskaffelsesregelverk gir lite rom for skjønnsmessige vurderinger, heter det.

Frogner er Oslos største bydel med over 59 000 innbyggere. Hadde bydelen vært egen kommune, ville den ligget rundt Norges 15. største målt i folketall. De har åpenbart nylig hatt revisjonsbesøk. For kort tid siden avgav de sine kommentarer til rapporten «Anskaffelser-kvalifikasjonskrav og tildelingskriterier» fra Kommunerevisjonen i Oslo. Bydelen anser det som konstruktivt og nyttig at Kommunerevisjonen har gjennomført en undersøkelse av bydelens bruk av kvalifikasjonskrav og tildelingskriterier. Og de ser, heter det, at rapporten har belyst bydelenes forbedringsområder.

Revisjonen spør også om bydelen vil vurdere og eventuelt iverksette tiltak på bakgrunn av rapportens konklusjoner og anbefalinger – og i tilfelle hvilke. Bydelen slår fast at tidsperspektivet for tiltakene allerede er våren 2020.

Kvalifikasjon og dokumentasjon

Bydel Frogner vil gjennomgå bydelenes anskaffelsesrutiner. De vil få en presisering i anskaffelsesrutiner når det gjelder bydelens kvalifikasjons- og dokumentasjonskrav, heter det. Dokumentasjon av bydelens vurderinger rundt oppfyllelse av kvalifikasjonskravene bør bli bedre, og en sjekkliste skal lages – med kvalifikasjonskrav for hver anskaffelse hvor man skal nedskrive en utdypende vurdering av dokumentasjon rundt oppfyllelse av kvalifikasjonskravene.

Men bydelen har også i sine kommentarer til Kommunerevisjonen en merknad:

– Bydelen vil bemerke at både leverandører til offentlig sektor og det offentlige selv må forholde seg til et omfattende og til dels komplisert regelverk. Rettstilstanden kompliseres ytterligere ved at det gjelder ulike regler avhengig av anskaffelsens verdi (og type kontrakt). Dagens anskaffelsesregelverk gir lite rom for skjønnsmessige vurderinger. Regelverksoverholdelse er blitt et mål i seg selv, uten at det stilles spørsmål ved de økonomiske konsekvensene av de ulike reglene, konstaterer Oslo-bydel Frogner.

Bli den første til å kommentere på "Refs fra Oslo-bydel: Overholdelse av innkjøpsreglene er blitt mål i seg selv"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.