Rekordoppslutning om gratis Anbud365-seminar med hyperaktuelt tema

Anbud365: Rekordoppslutning om gratis Anbud365-seminar med hyperaktuelt tema

Skriv ut artikkelen

Det er rekordoppslutning om seminaret som Anbud365 og vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Grette arrangerer onsdag 26. februar. Tema denne gangen er virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser. Vi får et dypdykk i problemstillinger i skjæringspunktet mellom anskaffelsesretten og arbeidsrett – spørsmål som angår mange, men hvor praksis og veiledning hittil har vært sparsommelig.

Partner Marie Braadland møter du på Anbud365/Grette-seminaret 26. februar

Meld deg på du også- det kan du gjøre her.

På grunn av den store oppslutningen er seminaret flyttet til Thon Hotel Vika Atrium, Munkedamsveien 45, Oslo. Det er registrering og frokost 26. februar fra kl. 0830, seminaret varer fra kl. 0900 til 1100.

Seminaret blir streamet – lenke og nærmere opplysninger kommer på Anbud365 seminardagen kl. 0700.

Foredragsholdere er Thorkil H. Aschehoug (partner), Marie Braadland (partner), Hege Grønsberg Abrahamsen (assosiert partner) og Lene Moe Blom (senioradvokat) – alle fra Grette og vel kjente fra tidligere Anbud365-seminarer.

Partner Thorkil H. Aschehoug møter du på Anbud365/Grette-seminaret 26. februar

Advokatfirmaet Grette er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og er en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere.

Høyaktuelt tema

Assosiert partner Hege Grønsberg Abrahamsen møter du på Anbud365/Grette-seminaret 26. februar

Temaet på vårsemesterets første seminar er «Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser». Det er både aktuelt og viktig, noe utviklingen i luftambulanse-saken i Nord-Norge tydelig demonstrerer. I disse dager møtes oppdragstaker og flygerne i retten – nøkkelordet for konflikten er nettopp virksomhetsoverdragelse. I kjølvannet av en anbudssak.

Når en offentlig oppdragsgiver beslutter å konkurranseutsette oppgaver virksomheten tidligere har utført selv, eller når det skiftes leverandører av tjenester som renhold, kantinedrift eller annen drift, kan de arbeidsrettslige reglene om virksomhetsoverdragelse bli utløst. Reglene innebærer at ny leverandør som utgangspunkt vil få rett og plikt til å overta de ansatte på deres eksisterende lønns- og arbeidsvilkår. Dette kan igjen få betydning for både hvem som inngir tilbud og hvilke priser som blir tilbudt, i tillegg til at det også kan få stor betydning for den enkelte ansatte.

Senioradvokat Lene Moe Blom møter du på Anbud365/Grette-seminaret 26. februar

Aktuelle spørsmål

Når de arbeidsrettslige reglene om virksomhetsoverdragelse utløses, er ikke alltid like klart, og heller ikke hva oppdragsgiver i slike tilfeller kan eller må opplyse om i anskaffelsesdokumentene. Kan oppdragsgiver f.eks. stille krav om at overføringen skal håndteres etter reglene om virksomhetsoverdragelse, selv om det rettslig sett er uklart om den aktuelle overføringen utløser disse reglene? Og hvilke konsekvenser får dette for utforming av anbudsdokumenter og de vilkårene oppdragsgiver eventuelt kan stille?

Skjema for påmelding finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Rekordoppslutning om gratis Anbud365-seminar med hyperaktuelt tema"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.