Revisjonsrapport og historikk skaper kommunal anskaffelses-bekymring

Anbud365: Revisjonsrapport og historikk skaper kommunal anskaffelses-bekymringPolitikerne i Flekkefjord kommune, her ved ordfører Torbjørn Klungland, er bekymret over hvordan kommunen håndterer sine anskaffelser – om alt følger regelverket eller ei.

Skriv ut artikkelen

Ikke alle kommunale innkjøp i Flekkefjord følger anskaffelsesreglene. Det har en fersk revisjonsrapport avdekket. Med erfaring fra tidligere, sterkt kritiserte anskaffelser og Kofa-ord om grovt brudd på regelverket er kommunens rådmann nå kalt inn på teppet i av et bekymret og urolig kontrollutvalg. Han skal svare på hva som foregår når det gjelder anskaffelser.

Kommunerevisjonen KomRev Sør IKS har, ifølge Agder Flekkefjords Tidende, utført en gjennomgang av dokumenter for å sjekke om Flekkefjord kommune følger bestemmelser og vedtak for offentlige anskaffelser.

Agder Flekkefjords Tidende omtalte saken først.

Seks anskaffelser over 100.000 kroner er blitt kontrollert og i sin undersøkelse har revisjonen påpekt at det i to av anskaffelsene ikke er gjennomført konkurranse. Det er dermed ikke foretatt kunngjøring eller sendt innbydelse til aktuelle leverandører. Det er heller ikke skrevet anskaffelsesprotokoll eller foretatt en dokumentert verdivurdering av anskaffelsen.

Revisjonen har også avdekket at ved tre av anskaffelsene mangler det beregning av maksimal verdi og opplysning om verdi i anskaffelsesprotokollen.

Innkaller rådmannen

Kommunerevisjonen KomRev Sør IKS har konkludert med at kommunen i det alt vesentlige etterlevd bestemmelsene om offentlige anskaffelser i lov og forskrift. Ordbruken har skapt bekymring i kommunens kontrollutvalg: En konklusjon med forbehold betyr at kommunerevisjonen ikke kan bekrefte at alt er slik det skal, heter det.

På neste møte i kontrollutvalg er derfor rådmannen innkalt for å orientere om arbeidet med offentlige anskaffelser til neste møte.

I 2018 kom det alvorlige påstander mot Flekkefjord kommune i en anbudssak om sjøbunn-opprydding. Det skapte politisk debatt. Også avlysning av en konkurranse om ventilasjonsanlegg førte til skarpe anklager om brudd av anskaffelsesreglene. Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) fastslo i 2016 at flygelkjøpet i Flekkefjord var et grovt brudd på regelverket.

Bli den første til å kommentere på "Revisjonsrapport og historikk skaper kommunal anskaffelses-bekymring"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.