Rikholdig program på årets stormønstring for kommunale innkjøpere

Anbud365: Rikholdig program på årets stormønstring for kommunale innkjøpereTommy Hestem er leder av styret i KS Innkjøpsforum, til daglig anskaffelsessjef i Asker kommune.

Skriv ut artikkelen

22.-23. april trommer KS Innkjøpsforum (KSI) inn til sin årlige årssamling, denne gangen under vignetten «hummer og kanari». – Årets samling har ingen åpenbar rød tråd, det er «hummer og kanari», vi ønsker gjennom et variert program å presentere praktiske løsninger og konkrete verktøy, skriver KSI i invitasjonen. Årssamlingen trekker gjerne flere hundre kommunale innkjøpere og deres ledere. Også årsmøte skal KSI ha samtidig.

I år er det Ålesund som er vertskommune for KSIs årssamling med tilhørende årsmøte.

– Nå er tiden inne for å gjøre de virkelig gode anskaffelsene, heter det i invitasjonen. Realisere politiske forventninger sentralt og lokalt, oppfylle kommuneplaner, tilfredsstille driftsavdelinger og brukere samtidig som leverandørmarkedet utvikles og tilbyderne er fornøyde. Og redde verden, for det haster. Altså velkommen til hverdagen. Hvordan hensyntar vi f.eks. bærekraftsmål og samtidig sikrer balanserte kontrakter, hvordan tar vi best tak i et utfordrende område som vikar-/bemanningstjenester? Kan Difis veiledere hjelpe? Vi hører mer om erfaringer med DPS og minikonkurranse og mye mer.

Balanserte kontrakter og bemanning

Av programmet leser vi at partner Marie Braadland i Advokatfirmaet Grette AS skal ta for seg balanserte kontrakter og tilleggsbestemmelser som f.eks. seriøsitet. Praktisk gjennomføring av konkurranse om bemanningstjenester og avtaleoppfølging er også på Braadlands agenda på KSI-samlingen. Grette er for øvrig en av de langsiktige samarbeidspartnerne til Anbud365.

Evalueringsmodeller, nytt om anskaffelse av tolketjenester og felles kjøreregler for oppdragsgivere og leverandører står på programmet, likedes hvorfor og hvordan når det gjelder livssyklusanalyser. Sistnevnte tema er overlatt til Anna Zäll fra Ålesund kommune. Kristine Røed Brun fra KS Advokatene skal snakke om utvidet egenregi og offentlig-offentlig samarbeid, og hennes kollega, Kristine Vigander, tar for seg rammeavtaler med minikonkurranse og handlingsrom.

Klart språk

Bergen kommune er en av de mest erfarne når det gjelder bruk av dynamisk innkjøpsordning, og Kristian Gromholt fra kommunen skal fortelle om fordeler og ulemper ved bruken. Klart språk er viktig, også i en anskaffelsesprosess. Anna Holm Vågsland er foredragsholderen her.

«Hvordan bruke Digdir sine veiledere og kriteriesett for miljø. Hvordan finne fram til verktøy, hvordan bruke det i egne anskaffelser. Praktisk rettet!» Slik lyder en av de mange interessante programpostene. Vi ar også med at viserektor, professor Annik Magerholm Fet ved NTNU skal på talerstolen om det grønne skiftet.

Årsmøte

Lederen av styret i KSI, Tommy Hestem, skal på årssamlingen informere om nytt fra forumet, og på det innlagte årsmøtet står bl.a. årsrapport og valg på agendaen.

Bli den første til å kommentere på "Rikholdig program på årets stormønstring for kommunale innkjøpere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.