Samarbeidslounge: En smule skepsis til å sende konkurransegrunnlag ut på høring

Anbud365: Samarbeidslounge En smule skepsis til å sende konkurransegrunnlag ut på høring Stor aktivitet rundt bordene på samarbeidsloungen under Anskaffelseskonferansen. Her ble en rekke aktuelle anskaffelses-dilemmaer drøftet.

Skriv ut artikkelen

Gjennom en uhøytidelig meningsmåling underveis i en parallellsesjon på årets utgave av Anskaffelseskonferansen kom det frem en smule skepsis til det å sende ut konkurransegrunnlag på høring. Å gjøre det, fikk stor tilslutning, men i noen tilfelle kom det så få innspill fra leverandørene at man kunne spart seg merarbeidet, ble det påpekt. Hva kan disse erfaringene skyldes? Sendes det ut for mye informasjon, for lite? For tidlig eller for seint?

I en av parallellsesjonene på Anskaffelseskonferansen i år ble det gjennomført en såkalt samarbeidslounge i samarbeid mellom Difi og Anbud365. Opplegget var å diskutere en serie dilemmaer hentet fra hverdagen i offentlige innkjøp, ikke i plenum, men fordelt på en rekke fritt valgte, mindre bord. Etter halvgått løp byttet man bord og kastet seg over nye dilemmaer.

I etterkant av diskusjonene gjennomførte arrangørene en uhøytidelig meningsmåling blant deltakerne. Ett av spørsmålene var hvordan samarbeidsloungen fungerte, og her svarte åtte av ti at Difi burde gjenta eksperimentet også ved neste års konferanse. Av de øvrige var også en god del positive, men ville ha noen endringer i opplegget. Difi tar med seg dette når de setter i gang med evalueringen av konferansen, og avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi er positiv til å videreutvikle konseptet til neste Anskaffelseskonferanse: – Det er viktig å tilby en arena for diskusjon og samhandling konferansedeltagerne imellom, fastslår han. 

Indikasjoner

Også enkelte andre spørsmål fulgte med i denne undersøkelsen blant deltakerne i samarbeidsloungen. Svarene gir enkelte interessant antydninger, men må tas med alle mulige forbehold fordi det var et altfor lite utvalg til å kunne kalles representativt. Men, likevel, indikasjoner kan være interessante pekepinner.

Godt over halvparten av de spurte svarte positivt på at konkurransegrunnlag på høring gir smartere anskaffelser. Tre av ti meldte imidlertid at man fra tid til annen får så få tilbakemeldinger fra leverandørene at man kunne spart seg merarbeidet. Nå spør vi oss hvorfor?

Dynamisk innkjøpsordning

En annen påstand var: «Dynamisk innkjøpsordning er godt hjelpemiddel for å implementere nye teknologiske løsninger». Nær åtte av ti sluttet seg til påstanden og la til at dagens ordning med eks. rammeavtaler er for statisk og slipper i liten grad til nye teknologiske løsninger.

Nær sju av ti mente at offentlig sektor børe kunne anskaffe personbiler med nullutslippsteknologi etter 2020. Dette var den tredje påstanden man skulle ta standpunkt til. Noen få var en smule usikre, men trodde ikke de ville kjøpe nullutslipps-personbiler etter 2025.

Bli den første til å kommentere på "Samarbeidslounge: En smule skepsis til å sende konkurransegrunnlag ut på høring"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.