Seminar: Her kan du hente kompetanse og verktøy når samfunnsansvar skal kreves

Anbud365: Seminar Her kan du hente kompetanse og verktøy når samfunnsansvar skal krevesDagens seminar/webinar «Samfunnsansvar i anskaffelser» i regi av Jacob Landsvik, Ressurser på avveie AS, Standard Norge og Anbud365, ledet av Einar Morten Lassesen, Standard Norge (bilde/skjermdump).

Skriv ut artikkelen

Noen av Norges ledende – og beste – kompetansemiljøer på samfunnsansvar delte i formiddags kunnskap og verktøy i et seminar/webinar for nærmere 450 påmeldte offentlige innkjøpere og leverandører til det offentlige. Motivet fra arrangørenes side for en slik synliggjøring var at krav til samfunnsansvar blir svært sentralt når det offentlige skal kjøpe – og at det kreves kompetanse for å lykkes med å nå forventede resultater. Og ikke alle i det offentlige har ressurser nok til å ha all nødvendig kompetanse internt.

Bidro på dagens seminar:
Seniorrådgiver Miljøfyrtårn
politikk og samfunn,
Øygunn Sundsbø Brynildsen

Jacob Landsvik, Ressurser på avveie AS, Standard Norge og Anbud365 sto bak arrangementet. Og kompetansemiljøene som bidro:

Bidro på dagens seminar: Jacob Landsvik, Ressurser på avveie AS

Kompetansemiljøene

Bidro på dagens seminar:
Siri Engesæth, CEO Factlines

•        Skap grønn omstilling med krav om miljøledelse, v/ seniorrådgiver Miljøfyrtårn politikk og samfunn, Øygunn Sundsbø Brynildsen (nettsted: Stiftelsen Miljøfyrtårn)
•        Miljømerking – et effektivt verktøy i anskaffelser, v/ seniorrådgiver anskaffelser, Jorunn Amundgård (nettsted: Stiftelsen Miljømerking i Norge)
•        Hva kan Factlines bidra med for å sikre samfunnsansvar i offentlige anskaffelser? v/ Siri Engesæth (nettsted: Factlines) v/Siri Engesæth (nettsted: Factlines)
•        Hvordan jobber Etisk handel mot oppdragsgivere og innkjøpere? v/seniorrådgiver Jonas Ådnøy Holmqvist (nettsted: Etisk Handel Norge)
•        Standard Norge arbeider utrettelig med stadig nye og bedre standarder. Status når det gjelder offentlige anskaffelser, leder markedsutvikling, kontrakter Sofie Ivara Nicolaissen (nettsted: Standard Norge)

Bidro på dagens seminar: Leder markedsutvikling, kontrakter Sofie Ivara Nicolaissen

Glemmes skal selvfølgelig ikke Jacob Landsviks bidrag i dag om den nye innkjøperrollen – det er nettopp det det dreier seg om.

Bidro på dagens seminar: Seniorrådgiver Jonas Ådnøy Holmqvist, Etisk handel Norge

Standard og etikk-kriterium

Et nytt standardiseringsprosjekt planlegges i Standard Norge, kunne Nicolaissen fortelle. Det dreier seg om miljøkrav i Offentlige anskaffelser, og er et prosjekt på oppdrag for Nærings- og fiskeridepartementet.  Standardene(e) som blir resultatet, skal være en støtte for regeletterlevelse.

Også i Etisk handel Norge skjer det ting. Ådnøy Holmqvist opplyste at kriterium for å ivareta grunnleggende menneskerettigheter i leverandørkjeden skal ut på høring i år.

Innkjøperrollen

Bidro på dagens seminar: Seniorrådgiver anskaffelser, Jorunn Amundgård, Miljømerking

Innkjøperrollen er over år betydelig endring og fortsatt under endring. I økende grad er det snakk om deling av kunnskap, både i egen organisasjon og gjennom bruk av tilgjengelige miljøer eksternt. Samfunnsansvars-området er komplekst og mangfoldig, og det er mange krav som skal oppfylles. Og i sluttenden er det resultater som skal nås, man skal, som det ble sagt på dagens arrangement, bidra til å lede verden i riktig retning.

I disse dager er oppmerksomheten mest rettet mot de skjerpede miljø- og klimakravene, samt til de nye tilleggene til Norgesmodellen som verktøy mot useriøse på anskaffelsesmarkedet. Men det dreier seg fortsatt også om menneskerettigheter, universell utforming mm. Og, på noen områder, f.eks. miljø og klima er det nå et stort politisk press for rask handling. Dette en utfordring for leverandører og offentlige innkjøpere, gjennom god dialog kan resultater nås.

Det er allerede kommet initiativ til at dagens arrangement bør bli en årlig begivenhet. ed andre ord er det intet å si på hungeren etter kompetanse. Det er lovende.

Bli den første til å kommentere på "Seminar: Her kan du hente kompetanse og verktøy når samfunnsansvar skal kreves"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.