Skikkelig rift om plassene på NHOs anskaffelseskonferanse i år

Anbud365: NHO åpner dørene: Innovasjon, seriøsitet og kompetanseNHO med sin anskaffelsesekspert, kst. avdelingsdirektør Arnhild D. Gjønnes i spissen, inviterer til konferanse med seriøsitet, innovasjon og kompetanse som tema.

Skriv ut artikkelen

NHO inviterer til anskaffelseskonferanse 11. mai i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo. Det synes folk var veldig bra. Før NHO fikk publisert programmet for konferansen, var nemlig alle plassene i lokalet som blåst vekk. Men frykt ikke, alle som vil, får delta. Det lover NHO. Programmet? Se nedenfor …

– Konferansen var fullbooket før vi fikk lagt ut programmet, forteller kst. avdelingsdirektør Arnhild D. Gjønnes i NHO. Likevel lover hun at alle som ønsker det, skal få delta – vi bare utvider lokalene med online–streaming.

Gjønnes er en av landets ledende eksperter på offentlige anskaffelser, og NHOs ekspert på samme. Hun legger vekt på at anskaffelseskonferansen også er en fin mingleplass for alle som er interessert i offentlige anskaffelser.

Programmet

I år er konferansens program samlet under tre vignetter: Kompetanse, seriøsitet og innovasjon. Innenfor kompetanse–delen skal avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Direktoratet for forvaltning (Difi), områdedirektør interessepolitikk i KS, Helge Eide og høgskolelektor Tarjei Ytrehus Bjørkly ved Høgskolen i Molde vie tid til Anskaffelsesakademiet. Sekretariatsleder, direktør Anneline Vingsgård i Kofa gjennomgår viktige Kofa–avgjørelser, og medlem av Produktivitetskommisjonen, direktør Marianne Andreassen, tar for seg «Enklere anskaffelser skal gi økt produktivitet».

Seriøsitet

Når det gjelder seriøsitet er ett av temaene avvisning av useriøse. Det skal advokat og partner Marie Braadland i Advokatfirmaet Grette DA si noe om. At det koster å være seriøse skal konsernsjef Eirik Gjelsvik i Backegruppen fortelle, mens partner og leder i Inventura AS Oslo, Dag Thomas Nybø–Sørensens tema er hvordan velge det beste tilbudet i entreprisekonkurranser.

Innovasjon

Så er det innovasjon. Hva er innovasjonspartnerskap? Det svarer rådgiver Jan Henrik Skogen i Nærings– og fiskeridepartementet på.  Leder for innkjøp i Innovasjon Norge, Beatrice Pignatel, ser på nye muligheter i slike partnerskap. Innovative offentlige anskaffelser kan også ha betydning i omstillingsarbeidet: Jon Sandnes, adm.dir. i Byggenæringens landsforening, Hilde Widerøe Wibe, direktør for næringspolitikk i Abelia, og Ove Guttormsen, adm. dir i Nelfo. De tre er fra NHOs landsforeninger.

To innovasjonsprosjekter også: Adm. dir. i FS IT, Trond T. Furunes, forteller historien «Det startet med ny driftssentral til Stavanger kommune», og tidligere prosjektleder Ole Dan Lundekvam i Bergen Vann om samarbeidet mellom seks kommuner om å utvikle en robot for rensing av drikkevannstunneler.

To andre konferanser også …

To andre viktige arrangementer før NHO åpner dørene for sin årskonferanse:

2 kommentarer på "Skikkelig rift om plassene på NHOs anskaffelseskonferanse i år"

  1. gerd knutsen | 13. april 2016 på 07:48 | Svar

    Hei, vil konferansen bli streamet?

  2. Konferansen blir direkteoverført til et tilstøtende lokale i Næringslivets Hus.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.