Slik kan det offentliges anskaffelser gi flere sjansen til å komme i arbeid

Anbud365: Slik kan det offentliges anskaffelser gi flere sjansen til å komme i arbeidNår dine innkjøp gir andre en mulighet, er overskriften på et arrangement som Innkjøp konsern i Bergen kommune – her ved innkjøpssjef Birgitte Gullestad – inviterer alle interesserte til 3. februar.

Skriv ut artikkelen

Ved å ta i bruk såkalte inkluderende kontrakter i sine anskaffelser kan offentlige oppdragsgivere være med å gi flere sjanse til å komme ut i arbeid. Det er helt i pakt med den avtalen som regjeringen og partene i arbeidslivet står bak. Innkjøp konsern i Bergen kommune tar nå grep i samarbeid med NAV for å spre kunnskap om hvordan dette kan gjøres gjennom et seminar 3. februar der alle interesserte kan melde seg på.

Inkluderende arbeidsliv er et avtalesamarbeid som jobber for å forebygge og redusere sykefravær, styrke jobbnærværet og bedre arbeidsmiljøet, samt hindre utstøting og frafall fra arbeidslivet. Sysselsettingen skal økes. Hele det norske arbeidslivet omfattes av denne avtalen, som er kjent under navnet IA-avtalen.

I anskaffelser kan offentlige oppdragsgivere bidra til dette det gjennom å ta i bruk inkluderende kontrakt. Det innebærer at man i konkurransen stiller krav om at leverandøren skal ha en viss bruk av ansatte med nedsatt funksjonsevne eller arbeidsevne. Det kan også handle om å inkludere personer som av andre årsaker har spesielle utfordringer på arbeidsmarkedet.

Samarbeid med NAV

Bergen kommune/Innkjøp konsern tar nå et initiativ for at flere skal kjenne til og bruke inkluderende kontrakter i anskaffelsene for å bidra til et arbeidsliv for alle. I samarbeid med NAV inviteres derfor offentlige innkjøpere, leverandører og andre interesserte til et digitalt seminar om emnet.

På seminaret vil Bergen kommune fortelle om ordningen med bruk av inkluderende kontrakter i Bergen kommune. NAV orienterer om prosjekter og avdelinger som arbeider med inkludering hos dem og hva NAV kan bidra bedrifter med. Fra arbeidsmarkedsbedriften Nordnes verksteder får de som er påmeldt seminaret, høre om hva denne typen bedrifter kan tilby og om tilrettelegging for vekstbedrifter: Hva er mulig med de personalressursene arbeidsmarkedsbedriftene kan tilby når det er krav om arbeidsinkludering i kontrakter?

Leverandør-erfaringer

Også noen leverandører vil dele sine erfaringer med inkluderende kontrakter.

Målgruppen for seminaret er innkjøpere i kommunen og i samarbeidskommuner, arbeidsmarkedsbedrifter, personer som arbeider med arbeidsinkludering i Nav og virksomheter dette kan være aktuelt for. I tillegg ønsker vi også andre som er interesserte velkommen!  

Nærmere detaljer og påmelding til det digitale seminaret som foregår torsdag 3. februar, finner du her. Påmeldingsfrist 29. januar 2021.

Bli den første til å kommentere på "Slik kan det offentliges anskaffelser gi flere sjansen til å komme i arbeid"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.