Slik lager du gode kravspesifikasjoner

Anbud365 Slik lager du gode kravspesifikasjonerDe tre foredragsholderne på webinaret om kravspesifikasjoner, fra venstre: Marie Braadland, Peter Lenda og Silje Grimseth Ullebust – alle partnere i Advokatfirmaet Grette – i covid19-riktig avstand seg imellom. Du kan følge opptaket av webinaret på lenken nedenfor.

Skriv ut artikkelen

Hvordan kan oppdragsgiver sikre at behov blir dekket på best mulig måte og samtidig sikre god konkurranse? Svaret får du på opptaket av webinaret som Advokatfirmaet Grette og Anbud365 nå har lagt ut (se lenke rett nedenfor her). Temaet er kravspesifikasjonene – gode slike er en nøkkel, og på webinaret leverer ekspertene fra Grette gode tips og råd om hvordan du kan gjøre gode spesifikasjoner. Vel verd også for leverandører å få med seg dette.

Dessverre var ikke Youtube særlig velvillig innstilt da vi skulle sette i gang direkteoverføringen av dagens webinar- et samarbeid mellom Advokatfirmaet Grette og Anbud365. Den digitale verden er ikke helt uten utfordringer, nei! Vi beklager dette så mye. Imidlertid nøyde vi oss ikke med det, vi gjorde i stedet et opptak, slik at kunnskapen i webinaret nå er gjort tilgjengelig.

Du kan kikke inn på https://www.youtube.com/watch?v=pGGCPtxgwGU og finne hele webinaret – og se det når det passer for deg.

For oppdragsgivere og leverandører

Grette-advokatene Marie Braadland, Silje Grimseth Ullebust og Peter Lenda, vil du se, gjennomgår de rettslige rammene for utforming av kravspesifikasjoner. Hva kan og må oppdragsgiver beskrive? Og hva bør man som leverandør være oppmerksom på?

Spørsmål som forholdet mellom absolutte krav og andre krav blir berørt i opptaket, på samme måte som fallgruver for oppdragsgiver og leverandør. Også for anskaffelse av digitale løsninger kommer det tips.

Konkrete tips og råd

I tillegg til gjennomgåelse av de rettslige rammene leverer Grette-ekspertene konkrete og praktisk tips og råd for gode spesifikasjoner. En godt utformet kravspesifikasjon legger grunnlaget for en god anskaffelse. Kravspesifikasjonen har betydning for hvilke leverandører som kan delta og hvilke løsninger som tilbys, samt legger grunnlaget for et godt avtaleforhold. En uheldig utforming av kravspesifikasjonen kan medføre at gode løsninger må avvises, at konkurransen må avlyses eller at oppdragsgiver sitter igjen med en løsning som ikke svarer opp eget behov.

Ingen tvil om at klare og utvetydige kravspesifikasjoner er et vesentlig poeng – konsekvent begrepsbruk. Hvis du ikke stiller absolutte krav, skriv det innledningsvis, slik at det står klart for alle. Og for leverandørene: Gå nøye gjennom konkurransedokumentene i god tid, og still spørsmål hvis noe er uklart. En «vær varsom- plakat» dukket også opp: Vær varsom med å ta forbehold/levere avvik fra krav som ikke er evalueringskrav.

For digitale løsninger

En lang rekke praktiske tips for digitale anskaffelser blir presentert i webinar-opptaket. En grunnleggende anbefaling er at man bør begynne tidlig med å kartlegge behovet som skal være grunnlaget for kravspesifikasjonen. Behovene skal komme til uttrykk i de funksjonelle kravene man stiller.

Men det er mye, mye mer å hente – det finner du ut om du klikker på denne lenken https://www.youtube.com/watch?v=pGGCPtxgwGU. Verd å sette av noe tid til denne muligheten for kompetanseløft.

Bli den første til å kommentere på "Slik lager du gode kravspesifikasjoner"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.