Små-kommune rydder opp, vil sikre innkjøpsavtaler i tråd med reglene

Anbud365: Små-kommune rydder opp, vil sikre innkjøpsavtaler i tråd med regleneOrdfører Bernth R. Sjursen i Måsøy kommune, som søker samarbeid for å få orden på sine innkjøpsavtaler.

Skriv ut artikkelen

Små-kommunen på Finnmarks-kysten tar grep og vil sikre at deres innkjøpsavtaler er innenfor regelverket for offentlige anskaffelser. De har i dag bare en avtale, men trenger 20. Det er aktuelt å søke samarbeid med f.eks. et konsulentselskap i Vadsø.

Måsøy kommune på Finnmarks-kysten mellom Hammerfest og Honningsvåg har drøyt 1160 innbyggere.

Forslaget om å inngå i et innkjøpssamarbeid kom opp i forbindelse med siste formannskapsmøte før ferien.

Måsøy kommune, heter det i saksdokumentene, har kommet i en situasjon der de bare har en gyldig innkjøpsavtale for øyeblikket. Totalt er behovet ca. 20 forskjellige avtaler på innkjøp.

Vadsø-konsulenter

– Vi må søke samarbeid med leverandør som kan knytte oss til en innkjøpssirkel av små kommuner. En slik aktør kan være Finnut Consult i Vadsø som har spesialisert seg på å levere innkjøpssirkel til små kommuner i Troms og Finnmark.

Formannskapet ble anbefalt å sette av 750 000 kroner i 2022 for å få på plass innkjøpsavtaler som sikrer at kommunen er i tråd med kravene til offentlige anskaffelser. Samtidig varslet administrasjonen at det bli lagt frem en orientering til kommunestyret om effektene av de nye avtalene.

Vil smake mer enn det koster

Forventningene er at innsparingene er betydelig over kostnadene til å inngå avtalene, ifølge dokumentene som ble lagt frem for formannskapet, som enstemmig vedtok forslaget fra administrasjonen.

Bli den første til å kommentere på "Små-kommune rydder opp, vil sikre innkjøpsavtaler i tråd med reglene"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.