Snart full fart igjen i arbeidet med gjenstående veiledningstekster

Anbud365: Vi gleder oss over at stadig flere kunngjør selv om de ikke har plikt til detStraks Regjeringen ved næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har lagt frem stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser, kaster medarbeiderne i hans departement seg over andre oppgaver, som f.eks. de resterende veiledningstekstene .

Skriv ut artikkelen

Arbeidet med å lage en stortingsmelding er prioritert og krever omfattende bruk av arbeidskapasitet i Nærings- og fiskeridepartementet. Det fører til at andre oppgaver må vente, bl.a. utarbeidelse av veiledning til reglene om unntak i anskaffelsesforskriften kapittel 2. Men så snart stortingsmeldingen merr fremmet er det full fart med arbeidet med de gjenstående veiledningstekstene. Meldingen er varslet fremlagt før påske.

Et av de tipsene som er kommet inn til Anbud365, gjelder veiledningen til forskriften som gjelder anskaffelsesforskriften. Tipseren etterlyser denne og spør om redaksjonen vet hvor den liggere i løypa. Vi rettet spørsmålet videre til Nærings- og fiskeridepartementet, der kommunikasjonsrådgiver Christine Spersrud Haug orienterer:

– Departementet er forsinket med veiledning til reglene om unntak i anskaffelsesforskriften kapittel 2 på grunn av arbeidet med ny stortingsmelding på offentlige anskaffelser. Departementet vil jobbe videre med de gjenstående veiledningstekstene når stortingsmeldingen er fremmet.

Unntaks-veiledning

Hun peker også på at departementet imidlertid allerede har utarbeidet veiledning til unntaksbestemmelsene om kontrakter som bare kan inngås med en bestemt leverandør i anskaffelsesforskriften § 5-2 første ledd bokstav a og § 13-4 bokstav b. Veiledningen til bestemmelsene kan finnes i henholdsvis kapittel 10 Unntak fra anskaffelsesforskriften del II (punkt 10.2.1) og kapittel 18 Vilkår for bruk av konkurranse med forhandling uten forutgående kunngjøring og anskaffelse uten konkurranse (punkt 18.3.3). I veiledningen omtales vilkårene for at unntakene kan tas i bruk, herunder hvilke forundersøkelser som oppdragsgiver må foreta.

Intensjonskunngjøring

Tipseren spør også om det har vært noen diskusjon om unntak jfr §§ 5.2a) og 13.4b) opp mot intensjonskunngjøring?
Til det opplyser kommunikasjonsrådgiver Spersrud Haug i Nærings- og fiskeridepartementet:

– Veiledning om intensjonskunngjøring kan finnes i veilederens punkt 11.13.5.3 for del II-anskaffelser og i punkt 32.6.7 for del III-anskaffelser. I veiledningen vises til at det kan være aktuelt med intensjonskunngjøring ved bruk av unntakene for kontrakter som bare kan inngås med en bestemt leverandør. Ved bruk av intensjonskunngjøringer gjelder det et aktsomhetskrav som også er beskrevet nærmere i veiledningen.

Bli den første til å kommentere på "Snart full fart igjen i arbeidet med gjenstående veiledningstekster"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.