StartOff runder 11 prosjekter – gaming og bysykler aktuelle konkurranser

Anbud365: StartOff runder ti prosjekter – gaming og bysykler aktuelle konkurranserSissel Kristin Hoel i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) leder ettårs-jubilanten StartOff.

Skriv ut artikkelen

Ett år etter at StartOff-ordningen ble etablert, kan elleve prosjekter loggføres. Fem StartOff-prosjekter er for tiden i gang, mens tre er avsluttet. I tillegg er det to aktuelle konkurranser: Larvik kommune vil ha innovativ hjelp til å kople digital og fysisk verden, mens det fylkeskommunale mobilitetsselskapet Kolumbus i Rogaland søker innovativ bysykkel-løsning. I tillegg kommer et prosjekt som ennå ikke er kunngjort.

StartOff er et rammeverk for gjennomføring av startupvennlige anskaffelser. Intensjonen med ordningen er å gi mindre, relativt nystartede bedrifter mulighet til å konkurrere om offentlige oppdrag. Ikke alltid at denne typen selskaper vinner, men tilgangen til konkurransene skal være enklere enn ved vanlige anbudsrunder. Ordningen administreres av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) og utføres i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og Leverandørutviklingsprogrammet. StartOff kobler oppdragsgiver og startups sammen og følger partene gjennom hele utviklingsprosessen.

Gaming i Larvik

Den ene konkurransen er det Larvik kommune som står for. Kommunen ønsker å etablere en attraktiv, helårs møteplass for alle som er interessert i gaming og andre digitale aktiviteter og kombinere dette med fysisk aktivitet og lek utendørs. I den sammenheng har Larvik kommune behov for en løsning som kobler en digital verden med et fysisk uteområde.

StartOff-prosessen i Larvik starter med fasen «sende inn idéskisse». Fristen er 18. februar. Inntil tre leverandører – de som har de beste ideskissene – få forsknings- og utviklingsavtale med kommunen. Vinneren i denne fasen skal utvikle et minimumsprodukt i løpet av 15 uker. Et vederlag på NOK 450 000 stilles i utsikt. Siste fase er å demonstrere resultatet.

Bysykler i Rogaland

28. februar er fristen for å levere ideskisse i den andre konkurransen som er i gang. Det er det Kolumbus AS, som er fylkeskommunal mobilitetsleverandør i Rogaland, som står bak. Gjennom et StartOff-prosjekt søker selskapet en innovativ løsning som bidrar til å optimalisere dagens bysykkelsystem Bysykkelen i Rogaland. Fasene er de samme som i Larviks prosjekt.

Lover godt

På bare ett år har StartOff bistått syv kommuner og fem statlige virksomheter med å løse utfordringer det ikke finnes løsninger på i markedet. Fagleder Sissel Hoel sier til anskaffelser.no at prosjektene StartOff har gjennomført det første året lover godt for utviklingen framover.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger. 11 prosjekter er igangsatt eller ferdige i 2021. I 2022 vil StartOff legge vekt på bærekraft og sirkulære utfordringer. Forenkling i offentlig sektor og smart tjenesteutvikling for innbyggerne fortsetter å være viktige utfordringer vi mener startups kan bidra til å løse, sier hun. 

Bli den første til å kommentere på "StartOff runder 11 prosjekter – gaming og bysykler aktuelle konkurranser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.