Stavanger inviterer til innholdsrik fagdag om offentlige anskaffelser

Anbud365: Stavanger inviterer til innholdsrik fagdag om offentlige anskaffelserPartner Arne Oftedal i SimonsenVogtWiig holder til i Stavanger, og er en av de sentrale personene bak og underveis i fagdagen 4. september.

Skriv ut artikkelen

Om snaut et par uker er det klart for fagdag om offentlige anskaffelser i Stavanger. Her har det stedlige næringslivet alliert seg med ett av landets fremste advokatfirmaer på området for å bidra med best mulig kunnskap om sentrale temaer. Det bærer bud om høy kvalitet. Næringslivet er en hovedmålgruppe, men innkjøpere gjør klokt i å avsette tid for å stille opp. Deling av kunnskap er nøkkelen til bedre dialog og anbudsprosesser.

Næringsforeningen i Stavanger-regionen er landets største næringsforening og handelskammer. De er med andre ord en solid representant for nåværende og kommende leverandører til det offentlig. Problemstillingene derfra er på mange måter de samme som også møter næringslivet ellers i landet. 4. september arrangerer foreningen og advokatfirmaet SimonsenVogtWiig en fagdag i Stavanger om offentlige anskaffelser. SimonsenVogtWiig er et av landets ledende juss-miljøer på området, og de er en av foretrukne samarbeidspartnere til Anbud365.

På den fem timer lange fagdagen – som inkluderer lunsj – bidrar SimonsenVogtWiigs representanter med mye viktig kunnskap for dem som er opptatt av å få og gi offentlige kontrakter: Arne Oftedal går gjennom av sentrale nyheter innenfor regelverket om offentlige anskaffelser, Tor Stokke går inn på hvordan vinne anbudskonkurranser og leve med resultatet. Trine Lise Fromreide tar for seg bruken av miljøhensyn og grønne anskaffelser ved. Anne Buan bidrar med et viktig innlegg om likestilling og offentlige anskaffelser, om lovligheten av å ta hensyn til mangfold og kjønnsbalanse ved offentlige anskaffelser.

Utvikle beste praksis

Det dreier seg også om hvilke store prosjekter ligger i pipeline i regionen, og hvordan man kan utvikle en best praksis slik at innkjøper og leverandør totalt får et best produkt eller tjeneste. Konkrete anskaffelsesplaner, og hvordan det offentlige jobber for å sikre innovasjon, miljø og samfunnsansvar i anskaffelsene er noen av punktene man kommer inn på.

Et par andre interessant foredragsholdere er Elvur Thorsteinsdottir og Jannicke Daae Tønjum.

Stavanger og Sykehusinnkjøp

Thorsteinsdottir har i snart åtte år jobbet med offentlige anskaffelser i Stavanger kommune. Det er en av de kommunene som er blant de største innkjøperne i regionen og en foregangskommune på anskaffelsesområdet og innovasjonspartnerskap. Hun skal ta for seg temaet strategisk bruk av anskaffelser for å stimulere til innovasjon og nytenkning.

Tønjum er divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp HF, og har lang erfaring både som operativ innkjøper og leder på innkjøps- og anskaffelsesområdet både i privat og offentlig sektor.  Som divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp er hun ansvarlig for alle anskaffelser til sykehusene på Vestlandet samtidig som hun sitter i ledergruppen i foretaket og derigjennom er med på oppbygging av et nytt foretak som skal være både operativ og strategisk anskaffelsesfaglig samarbeidspartner for hele spesialisthelsetjenesten.

Det er Inger Tone Ødegård som ønsker velkommen til fagdagen og påmeldingsfrist er 2. september kl. 1200.

Bli den første til å kommentere på "Stavanger inviterer til innholdsrik fagdag om offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.