Stavanger med innovasjonspartnerskap – Norges første

Anbud365: Stavanger med innovasjonspartnerskap – Norges første- Ved å utnytte det nye regelverket kan offentlig sektor fungere som en innovasjonsmotor og bestille morgendagens løsninger fra næringslivet, sier Mona Skaret, divisjonsdirektør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge (foto: Agnete Brun).

Skriv ut artikkelen

Stavanger kommune er på jakt etter banebrytende løsninger for helsesektoren, og inngår derfor innovasjonspartnerskap – det første i Norge.  Nå må også andre offentlige oppdragsgivere komme etter, sier en utålmodig avdelingsdirektør i Difi, Dag Strømsnes. Stavanger kommune har behov for å tenke nytt om hvordan deres heldøgnpasienter skal få økt livskvalitet, være aktive og klare seg selv best mulig.

Som de første i Norge og en av de første i Europa gjennomfører Innovasjon Norge, Leverandørutviklingsprogrammet og Difi nå innovasjonspartnerskap med Stavanger kommune for å utvikle radikalt nye løsninger for helsesektoren. Innovasjonspartnerskap er en ny konkurranseform som ble innført 1. januar i år. Den fjerner hindringer og legger bedre til rette for samarbeid om å utvikle ny teknologi og nye arbeidsmåter.

Avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi gratulerer Stavanger kommune med å være i gang, og – Det er viktig å sette seg inn i prosedyren så raskt som mulig. Difi bistår med informasjon og veiledning, sier Strømsnes i en kommentar på anskaffelser.no.

Behov for å tenke nytt

Stavanger kommune vil at innbyggerne skal «Leve hele livet.» Rådmann i Stavanger, Per Kristian Vareide, er sikker på at denne typen samarbeid vil bety mye for Stavanger kommunes framtidige tjenester. Han er glad for at kommunen kan bidra til å skape vekst for nye næringer. – For å løse de store utfordringene må vi levere billigere og bedre tjenester, og da trenger vi nye løsninger som vi ikke sitter på i dag. Gjennom innovative partnerskap kommer næringslivet tettere på utfordringene våre, sier Vareide. – Dermed kan vi samarbeide om å utvikle de beste løsningene, og raskt ta dem i bruk etterpå. Denne måten å jobbe på er både vi og samfunnet tjent med.

Mæland: Spennende prosjekt

– Leve hele livet er et spennende prosjekt, som kan bidra til mer innovasjon og bedre tjenester i eldreomsorgen, sier næringsminister Monica Mæland. – I de nye anskaffelsesreglene åpner vi opp for at kommuner og leverandører kan jobbe sammen for å utvikle nye tjenester og produkter. Målet er at offentlige anskaffelser skal bidra til innovasjon og omstilling.

Om få år kommer vi til å mangle tusenvis av ansatte i helse- og omsorgstjenesten. Å opprette flere sykehjemsplasser er ikke et alternativ. Nye løsninger tvinger seg fram. – Ved å utnytte det nye regelverket kan offentlig sektor fungere som en innovasjonsmotor og bestille morgendagens løsninger fra næringslivet, sier Mona Skaret, divisjonsdirektør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge.

Målet er at de løsningene som utvikles i innovasjonspartnerskapet skal spres til andre kommuner og offentlige aktører med samme behov. Prosjektet vil dele erfaringer og utarbeide veiledningsmateriell underveis, for å gjøre det enklere for andre offentlige etater som tar denne konkurranseformen i bruk.

Bli den første til å kommentere på "Stavanger med innovasjonspartnerskap – Norges første"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.